Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #18

2. 9. 2016
Autor: prague-up.com

Prázdniny končí, poslední roof-topy a open-airy lákají, začíná divadelní sezóna a připravují se zajímavé workshopy a procházky.

Antická Štvanice

Divadelní skupina Tygr v tísni a VILA Štvanice se rozhodly zahájit divadelní sezónu antickým dramatem v přírodních kulisách štvanického ostrova, na pozadí klasicistní architektury, za doprovodu tekoucí vody a tepajícího velkoměsta. Představení Oresteia je tragédie o důsledcích nekonečné války, o vysoké politice, která rozvrací rodiny, a bludném kruhu provinění a následného trestu. V pátek od 19.30 proběhne velkolepá premiéra. Představení se hraje 17 večerů po sobě.

VILA Štvanice (Zdroj: prague-up.com) VILA Štvanice (Zdroj: prague-up.com)

Kreativní porcelán

Sobotní odpoledne můžete strávit kreativní relaxací. Porcelánové studio Shit Happens pro vás připravilo workshop, kde si můžete za pomoci přítomných designérek vytvořit svůj osobitý jídelní servis. Každý z účastníků kurzu bude mít k dispozici šest kusů užitého porcelánu a nepřeberné množství dekorativních obtisků různých obrazových i písemných motivů. Je možné si přinést a nadekorovat i vlastní porcelánové předměty. Doporučujeme registraci předem.

Kurzy porcelánu (Zdroj: prague-up.com) Kurzy porcelánu (Zdroj: prague-up.com)

Tesco Rooftop

Další hudební dýchánek partičky Tamdem na střeše Tesca na Národní třídě je tady. Nechte se přenést z příjemného sobotního odpoledne do vlahé noci s hostem Vera z Berlína. Zahrají také Sasha Nevolin a Mutuju. A kdo nebude mít tance dost, může pokračovat na tradiční afterparty v GRIDu.

Hudební dýchánek na střeše Tesca na Národní třídě (Zdroj: prague-up.com) Hudební dýchánek na střeše Tesca na Národní třídě (Zdroj: prague-up.com)

Cross Open Air

Analock vs. Kom!ks. To je další sobotní open-air před Cross Clubem, který nocí nekončí. Tři hudební stage, stánky s jídlem, cocktail bar a spousta letních aktivit. Dorazí zahraniční hvězdy jako Herzel nebo Gil Montiel. Prostě sobotní rave, jak má být.

Cross Open Air (Zdroj: prague-up.com) Cross Open Air (Zdroj: prague-up.com)

CONTENT24

Po stopách židovské Libně

Komu zbudou síly na neděli, může se vydat na odpolední komentovanou procházku po Libni. Uvidíte poslední zbytky libeňského židovského ghetta, nebo zjistíte, kde se nachází starý libeňský židovský hřbitov a co se z něj do současnosti zachovalo. Sraz je v 13 hodin před synagogou na Palmovce.

Více napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).