Menu Zavřít

Radotín odstartoval svůj projekt roku. Postaví vedle biotopu bazén za 71 milionů

18. 10. 2017
Autor: MČ Praha 16

Radnice v pražském Radotíně zahájila stavbu pětadvacetimetrového plaveckého bazénu, který bude stát v areálu místní školy. Náklady na stavbu by měly být zhruba 71 milionů korun. Městská část nyní předává staveniště firmě Albet, kterou vybrala ve výběrovém řízení. Samotné práce by měly začít do konce letošního října.

Bazénová hala bude mít čtyři 25metrové a jednu relaxační dráhu, dětský a masážní bazén a parní saunu. V dopoledních hodinách by měly bazén využívat školy, odpoledne bude otevřený pro veřejnost.

„Výuka plavání bude pro žáky místních školek, škol i gymnázia jednodušší, nebudou muset nikam složitě cestovat. Neznamená to ale, že by bazén neměl sloužit i veřejnosti. Počítá se s ranními a odpoledními hodinami a samozřejmě s víkendy,“ uvedl starosta Karel Hanzlík (ODS).

Součástí haly bude vířivka a brouzdaliště a k dispozici bude uvnitř také takzvaná pára. Radnice bude muset k novému objektu nechat vybudovat novou kanalizační přípojku a nechat přemístit hradidlovou komoru. Radotín počítá i s instalací fotovoltaických panelů na střeše bazénu podobně jako jsou umístěny na budově školy.

 Vizualizace radotínského bazénu. Autor Ing. arch. Borek Strádal Bazén bude čerpat energii i z fotovoltaických panelů (Foto MČ Praha 16)

Bezprostředně se stavbou souvisí i drobné úpravy dětského dopravního hřiště, k nimž dojde na hranici s bazénem. „Kombinací biotopu a bazénu vznikne unikátní areál, který v republice nemá obdobu,“ konstatoval Knotek. Z jižní strany je stavba bazénu i celého areálu škol chráněna podle Prahy 16 protipovodňovou zdí.

BRAND24

Nový bazén vznikne v sousedství venkovního biotopového koupaliště. Biotop byl otevřen v roce 2014 a proti běžným bazénům neobsahuje chemické látky, ale vodu čistí rostliny a přírodní ekosystémy. Jeho provozu v nové sezóně se stavba bazénu nedotkne.

Dále čtěte:

Projekt 2017: Radotín postaví vedle biotopu krytý bazén za 66 milionů korun

Radotín zrevitalizuje břehy Berounky

Vizualizace investiční akce Rekonstrukce nábřeží Praha-Radotín z Atelieru Schlitz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).