Menu Zavřít

Projekt 2017: Praha 6 přestaví koupaliště Petynka. Zřejmě za 190 milionů

22. 5. 2017
Autor: CC BY-SA 3.0: ŠJů -Wikimedie Commons

Sportovní areál Petynka se dočká modernizace. Městská část Praha 6 chce letos odstartovat stavební práce v předpokládané hodnotě 190 milionů korun. Jejich ukončení plánuje v roce 2019. V areálu by měl vzniknout multifunkční bazén s možností surfování, saunový svět, sály pro skupinové cvičení i velká vířivka s teplou vodou. Praha 6 rekonstrukci Petynky vybrala do seriálu serveru Euro.cz Projekt 2017.

V areálu má být k dispozici také restaurace s možností vnitřní i venkovní obsluhy, dětský bazének, relaxační masážní bazény či čtyřproudá skluzavka s převýšením více než šest metrů a plavecký bazén s pěti dráhami.

„Jsem toho názoru, že obyvatelé Prahy 6 si zaslouží vskutku moderní krytý bazén, který dozajista významně přispěje ke zpestření zdejší poměrně široké nabídky sportovních a volnočasových aktivit a který na území naší městské části doposud citelně chyběl,“ uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).


Nová Petynka obrazem:

BRAND24


Podoba rekonstrukce areálu vzešla ze studentské soutěže, architektonickou soutěž Praha 6 nevypsala. Argumentuje tím, že v minulosti vzniklo 22 studií areálu za přibližně 10 milionů korun. „Rozhodli jsme se vyhlásit transparentní soutěž respektující požadavky i zásady České komory architektů. Vítězná nabídka BFB studia tak využila to nejlepší z již vyhotovených více než dvou desítek návrhů do jedné komplexní studie,“ informovala Praha 6 na stránkách projektu. Průběh soutěže kritizovala Česká komora architektů (ČKA) i místní opozice.

Areál by měl podle městské části návštěvníkům sloužit celoročně. Vize Prahy 6 je skloubit v bazénu výukové programy místních škol s volným časem a relaxací obyvatel. Návštěvníky chce radnice nalákat například i na umělou oceánskou vlnu. Po vypnutí vlny má bazén sloužit výuce plavání.

Nepřehlédněte další díly seriálu:

Projekt 2017: Praha 5 zrekonstruuje za 47 milionů centrum Záhorského

Projekt 2017: Praha 4 investuje do revitalizace koupaliště Lhotka 50 milionů korun

Projekt 2017: Kultivace Žižkova je priorita. Praha 3 za ní dá 47 milionů

Projekt 2017: „Resslovku“ v Praze 2 čeká oprava za téměř 30 milionů korun

Projekt 2017: Praha 1 otevře památku dětem. Nejdříve ji ale za 60 milionů opraví


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).