Menu Zavřít

Praha 8 a 12 získaly finance na dostupné bydlení. Rozdělí si 50 milionů korun

10. 6. 2017
Autor: Novák Tomáš/Euro

Městské části Praha 8 a Praha 12 získají dotace určené na dostupné bydlení. Pražský magistrát jim z prostředků Fondu rozvoje dostupného bydlení vyčlení 50 milionů korun. Přesun peněz už schválili pražští radní. Na účtu fondu jsou k dispozici zhruba dvě miliardy korun.

„Vedle výstavby nových komplexů je důležitá také údržba a oprava bytových domů v jednotlivých městských částech,“ uvedl předkladatel materiálu radní Radek Lacko (ANO). Dodal, že dostupné byty budou primárně určené pro matky samoživitelky, seniory a hendikepované.

Finance pražského Fondu rozvoje dostupného bydlení tvoří zejména příjmy z prodeje městských domů. Fond je možno použít na výstavbu dostupného bydlení i na údržbu a opravy bytových domů.


Přečtěte si rozhovor s radním Lackem:

Radní Lacko: Bankéřům a manažerům dotovat bydlení nechci

 Radní Radek Lacko


Praha 8 požádala magistrát o vyčlenění 20 milionů korun, peníze chce využít pro rekonstrukce uvolněných bytů, které pronajme lidem v tíživé životní situaci. Částku má v plánu vyčerpat ještě letos. Městská část Praha 12 požádala o dotaci ve výši 30 milionů korun na spolufinancování rekonstrukce objektu Modřanská 4.

BRAND24

V objektu by mělo být k dispozici 22 malometrážních bytů do 45 metrů čtverečních určených pro matky samoživitelky s malými dětmi a osamělé seniory starší 65 let. „Je zpracována architektonická studie včetně projektové dokumentace a je podána žádost o stavební povolení. Rekonstrukce objektu by měla být dokončena ještě v roce 2017,“ informoval magistrát.

Hlavní město v současnosti přepracovává také projekt dostupného bydlení na Černém mostě. Původní koncept počítal s výstavbou 250 menších bytů, magistrát chce vybudovat byty větší, které v bytovém fondu města chybí.

Dále čtěte:

Levné bydlení v Praze mizí. Vlastní byt si nemůže dovolit stále více lidí

Praha bude stavět. Za miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).