Menu Zavřít

Praha 13 hledá dobrovolníky. Měli by mít na starosti bezpečnost

3. 1. 2017
Autor: Miroslav Tryner

Radnice Prahy 13 hledá dobrovolníky, kteří budou dohlížet na veřejný pořádek nebo hlídat přechody pro chodce. Fungovat mají ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. Informovala o tom mluvčí radnice Eva Libigerová. Radnice se tak chce zapojit do projektu Bezpečnostní dobrovolník ministerstva vnitra.

„Dobrovolníci budou poskytovat potřebné informace o akcích a službách a zároveň napomáhat bezpečnostním složkám a dohlížet na veřejný pořádek. Pevně věřím, že lidí, kteří se budou chtít zapojit do projektu, bude dostatek,“ uvedl radní Prahy 13 Michal Drábek (ANO).

BRAND24

Zapojení do projektu je podle radnice vhodné například pro bývalé členy policie nebo jiných bezpečnostních složek, jejich činnost ale nemají nahrazovat. Dobrovolníci mají například hlídat přechody pro chodce, kudy chodí děti, informovat řidiče při dopravních uzavírkách nebo pořádat informativní setkání s občany. Městská část s nimi počítá také při mapování a oznamování černých skládek a autovraků či hlášení o poškození veřejného zařízení.

Projekt Bezpečnostní dobrovolník zavedlo ministerstvo vnitra v roce 2014. Obce v něm mohou žádat o účelovou dotaci. Peníze mohou jít na pojistné, nákup vybavení nebo organizaci veřejných setkání.

Další zprávy z městské části:

Starosta Prahy 13 Vodrážka: Městská část nemá pro domov seniorů vhodné pozemky

Praha 13 dá čtvrt miliardy na domov seniorů, jde o velkou část rozpočtu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).