Menu Zavřít

Nástupiště ve stanici metra Muzeum A bude uzavřené. Pražané musejí počítat i s dalšími výlukami

11. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pražský dopravní podnik (DPP) uzavře kvůli opravám od úterý 11. července nástupiště stanice metra Muzeum A ve směru Depo Hostivař. Cestující zde nebudou moci vystoupit ani nastoupit zhruba pět měsíců. Nástupiště v opačném směru začne podnik opravovat po Vánocích. Cestující pražské MHD se ale musejí během letních měsíců připravit také na výluky v provozu tramvají a počítat s delšími intervaly ve špičkách.

Dopravní podnik má v plánu ve stanici Muzeum odstranit průsaky vody, nechá vyměnit kamenné obklady pilířů a stěn na nástupišti či instaluje nové osvětlení stanice včetně jeho řídícího systému, staniční rozhlas a systém počítání cestujících.

„Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Nemocnice Motol je třeba dojet až do stanice Náměstí Míru a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Depo Hostivař lze využít vlak směr Nemocnice Motol a ve stanici Můstek přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště,“ uvedl dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

 Pražský dopravní podnik (DPP) uzavře kvůli opravám od úterý 11. července nástupiště stanice metra Muzeum A ve směru Depo Hostivař Zdroj DPP

V srpnu bude například kvůli výměně eskalátorů uzavřen vstup do stanice metra B Anděl ve směru k Andělu. Stanice bude přístupná pouze z oblasti Na Knížecí. Omezení potrvá zhruba do dubna 2018. V srpna by naopak měla být po kompletní rekonstrukci opět otevřena stanice metra B Jinonice.


Jinonicím zůstanou skleněné obklady. Čtěte:

Sklo ve stanici metra Jinonice zůstane i po rekonstrukci

 Stanice metra Jinonice, interiér


Začaly také opravy některých tramvajových tratí, například mezi Morání a Albertovem, Hradčanskou a Strossmayerovým náměstím, v úseku Březiněveská - Vozovna Kobylisy nebo v okolí Ohrady. Od 10. července do 1. srpna bude přerušen provoz tramvají v okolí Palmovky, konkrétně v Zenklově ulici mezi křižovatkami s ulicemi Sokolovská a Na Žertvách.

Celý srpen bude dopravní podnik opravovat trať mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí - Vltavská a v srpnu začne rovněž rekonstrukce trati z Albertova do zastávky Otakarova, která potrvá až do 9. prosince.

BRAND24

Intervaly se prodlouží zejména v období přepravních špiček pracovních dnů. V metru budou prodlouženy intervaly o jednu až dvě minuty. Na tramvajových linkách 9, 17 a 22 bude ve špičce pracovních dnů prodloužen interval ze čtyř na pět minut, kolem poledne pak z pěti na šest minut. Ostatní linky budou ve špičkách od pondělí do pátku jezdit každých deset minut, kolem poledne každých 12 minut.

Přes prázdniny nepojedou linky 4 a 21. Autobusy budou mít v ranní špičce pracovních dnů prodloužen interval z šesti na 7,5 minuty, odpoledne ze 7,5 na deset minut. Vlakové spoje zapojené do pražské integrované dopravy pojedou beze změn.

Dále čtěte:

Začne se u Pankráce. Metro D vyústí před nákupním centrem

Náměstek Dolínek: Sníme hezký sen o funkčním metru pro Pražany


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).