Menu Zavřít

Lidé z Prahy 8 protestují proti výstavbě věžáků. Zhorší prý kvalitu života

29. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Obyvatelé Prahy 8 protestují proti výstavbě až osmnáctipatrových budov v Ďáblicích. Proti výstavbě již začali podepisovat petici. Uvedla to Jana Rozmarová z občanské iniciativy Krásné Kobylisy. Domy, které jsou zatím ve fázi projektu, má stavět společnost CPI Reality podnikatele Radovana Vítka. S výstavbou v navrhované podobě nesouhlasí ani Praha 8. Rozhodnutí o stavbě zatím žádný z úřadů nevydal.

„My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice, důrazně protestujeme proti výstavbě vysokopodlažních obytných budov podle záměru společnosti CPI Reality. Žádáme zachování původní urbanistické koncepce sídliště Ďáblice,“ píše se v textu petice.

Obyvatelé se obávají, že by v případě výstavby došlo ke zhoršení kvality života. Rovněž se domnívají, že pro výstavbu není uzpůsobena stávající infrastruktura, a to jak kapacita parkování, tak dopravních přivaděčů, škol a školek nebo zdravotní péče a sociálních služeb.


Central Group postaví byty za devět miliard. Čtěte:

Central Group postaví u Nákladového nádraží Žižkov byty za devět miliard

 Developeři se obávají, že Metropolitní plán zkomplikuje výstavbu

CONTENT24


Navrhovaná podoba budov se nelíbí ani Praze 8. Jednomyslným usnesením se proti ní vymezili zastupitelé městské části, kteří na posledním předprázdninovém jednání hlasovali proti navrhované podobě. „Důvodem je navržené množství podlaží. V červenci se chci sejít s obyvateli a také s developerem budeme nadále jednat,“ řekl starosta Roman Petrus (ČSSD).

Domy mají vyrůst na místě stávajících objektů na několika pozemcích, a to v Šimůnkově ulici, Čumpelíkově ulici, mezi Tanvaldskou a Střelničnou a Frýdlanstské. Podle zápisu ze setkání investora s obyvateli má ve čtyřech domech vzniknout několik stovek bytů.

Dále čtěte:

„Snesla by i Lidl“. Žižkované debatovali o využití budovy nákladového nádraží

Praha 6 chce územní studii Šáreckého údolí. Má zamezit další zástavbě


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).