Menu Zavřít

Kdo se postará o Blanku? Za 600 milionů korun

4. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Praha hledá nového správce tunelového kompletu Blanka po skončení aktuální smlouvy s firmou Satra. Za provoz a údržbu tunelů nabízí za pět let přibližně 600 milionů korun bez DPH. Konečná cena vzejde z veřejné zakázky, vypsané Technickou správou komunikací (TSK), která jako městská firma silnice a tunely obhospodařuje. V současné době stojí provoz komplexu asi 20 milionů měsíčně.

„Jedná se o zajištění provozních kontrol, čištění a údržby stavebních konstrukcí a technologického vybavení tunelů, a to včetně dodávky nezbytných revizí,“ píše se v oznámení zakázky.

Firma by měla zajišťovat pravidelné čištění a údržbu chodeb, rozvodny, kanálů a dalších prostor tunelu s výjimkou dopravní části, drobné opravy a udržovací práce a předepsané revize. Na starosti bude mít také řídící systém tunelu.
Tunel Blanka byl otevřený v září 2015 a za první rok jím projelo na 30 milionů automobilů.

CONTENT24


Podívejte se na otevření tunelu Blanka:


Náklady na kontroverzní stavbu byly 43 miliard korun, plány byly o 10 milionů korun nižší. Náklady na provoz bez energií jsou 16 milionů korun měsíčně, dalších 50 milionů korun ročně stojí energie. Tunel je zatím ve zkušebním provozu, náklady po jeho ukončení mají klesnout.

Dále čtěte:

Tunel Blanka bude pro Prahu provozovat firma Satra

Stavbami roku jsou tunel Blanka, stadion v Ostravě i Hospital Kuks

Úleva nebo fiasko? Blanka už slouží řidičům rok


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).