Menu Zavřít

KafeKolej: stánek s výběrovou kávou zastavil na první koleji

5. 11. 2016
Autor: KafeKolej

Smíchovští milovníci kávy možná potvrdí, že za poslední rok se jejich kávový život dost podstatně zlepšil. Konečně si i v této části Prahy můžeme dát dobře připravenou kávu.

Přímo před vchodem do Smíchovského nádraží je už od loňského listopadu stánek, ve kterém se neprodávají gumové bagety a pivo v plechu, ale skvělá káva. Stánek provozuje Kávový Klub, stejně jako kavárnu Kafe Karlín a stánky na všech významných pražských kávových trzích. Otevřeno je každý všední den.

Za okénkem tu zpravidla bývá vždy dobře naladěný Jarda Slámečka, který je apoštolem výběrové kávy a snaží se vášeň pro ni vzbudit u veřejnosti prostřednictvím přednášek, videí i cuppingů. Pokud jde o kávovou veřejnost, daří se mu to docela dobře. Ale k mému údivu stále nestojí před KafeKolej nekonečná fronta přesto, že je to široko daleko nejlepší káva, kterou můžete dostat. Kdo projde bez povšimnutí kolem tohoto stánku s krásnou žlutou kovovou mříží, na které je vyvedená stylová mašinka, dělá chybu.

BRAND24

Konečně si na Smíchově můžeme dát dobře připravenou kávu

Jarda a jeho kolegyně vám připraví výběrovou kávu praženou přímo Kávovým Klubem zejména jako espresso nebo od něj odvozené nápoje. Přes léto tu měli moc fajn ledovou kávu s mlékem a v zimě lze snad doufat v irskou kávu, kterou pánové s Kávového Klubu umí opravdu skvěle. Mají tu ale i kávu filtrovanou, a pokud na ni budete mít chuť, neváhejte se zeptat baristy nebo baristky, jakou kávu vám může právě nabídnout. Mívají tu skutečné lahůdky. Ke kávě tu mají vždy i něco sladkého, nabídka se průběžně mění, ale často to bývá moc dobrá tvarohová bábovka, mívají tu brownies nebo třeba banánový chlebíček.

Pojedete-li přes Smíchovské nádraží, ať už tramvají, autobusem, vlakem nebo metrem, určitě se tu stavte.

KafeKolej
Nádražní ul., přímo před vchodem do Smíchovského nádraží, Praha 5
tel: 777 052 326
otevírací doba: Po – Pá, 7.00 – 18.00
e-mail: info@kavovyklub.cz

Přečtěte si: Tahle kavárna už jméno nehledá


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).