Menu Zavřít

Hlavní město na Silvestra ohlídají stovky policistů, pyrotechnici a čluny

30. 12. 2016
Autor: ČTK

Stovky policistů, včetně pyrotechniků se psy a hlídek na člunech, budou střežit metropoli během oslav Silvestra a Nového roku. Zesílený dohled policie ve spolupráci se strážníky a pražským dopravním podnikem naváže na opatření po teroristickém útoku v Berlíně. Informace o konkrétním hrozícím nebezpečí ale policisté nemají. V pohotovosti budou během oslav také hasiči a záchranáři.

„V souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s dalšími partnery, například městskou policií a dopravním podnikem, příslušná bezpečnostní opatření navazující na ta dosavadní zvýšená,“ oznámila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Policie po útoku v Berlíně posílila dohled hlavně na vánočních trzích, v nákupních centrech či MHD. Tunisan Anis Amri 19. prosince najel v německé metropoli kamionem do lidí na vánočním trhu.

„Pražané i ostatní návštěvníci metropole budou i nadále na frekventovaných místech a v důležitých dopravních uzlech potkávat policisty s dlouhými střelnými zbraněmi,“ doplnila mluvčí policie. Opatření jsou podle ní pouze preventivní. „Policie v současné době nedisponuje žádnými informacemi o konkrétním bezpečnostním riziku,“ sdělila.

Během oslav budou nasazeny stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní i kriminální služby. Kromě dohledu nad bezpečností lidí nebo plynulostí dopravy se budou - jako během celého adventu - zaměřovat i na majetkovou trestnou činnost, zejména kapesní krádeže.

BRAND24

Hasiči v pohotovosti

V hlavním městě bude také připraveno vyrazit do terénu zhruba 180 hasičů a hasičská auta budou připravena na Staroměstském a Václavském náměstí, kde se čekají nejrušnější oslavy. Na obou náměstích budou i pracovníci zdravotnické záchranné služby se sanitkami a také speciálním velkým vozem Golem.

Řidiči se musí připravit během Silvestra i Nového roku na uzavírky ulic v okolí Staroměstského a Václavského náměstí a Karlova mostu nebo na nábřežích a v ulicích u Vltavy v centru Prahy kvůli novoročnímu ohňostroji. Bližší informace o uzavírkách najdou lidé na webu magistrátu.

Dále čtěte:

Pražská náměstí uzavřely zátarasy. Auto se přes ně nedostane

Prahu zasáhla bezpečnostní opatření kvůli Berlínu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).