Menu Zavřít

Central Group koupil areál Tesly Hloubětín. Chce budovat rezidenční čtvrť

19. 4. 2017
Autor: Central Group

Místo skladů a kanceláří v areálu Tesly Hloubětín by měla v budoucnu stát na sedmihektarovém pozemku rezidenční čtvrť s obchody a restauracemi. Vybudovat ji chce společnost Central Group, která areál koupila. Cenu transakce nezveřejnila. Areál Tesly je třetí akvizicí velkých pražských brownfieldů ze strany Central Group. Firma na ně vynaložila v průběhu dvou měsíců téměř dvě miliardy korun.

„Areál Tesly Hloubětín je pro nás zajímavou příležitostí získat další velké rozvojové území v oblasti Vysočan a Hloubětína, které bylo dlouhodobě zatíženo průmyslem a zaslouží si tedy revitalizaci a přeměnu v atraktivní a živou rezidenční čtvrť se vším, co k dnešnímu modernímu způsobu života patří,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Urbanistickou studii projektu by měl podle společnosti vypracovat některý z předních českých architektonických ateliérů.

 Areál Tesly Hloubětín Areál komplexu Tesla Hloubětín. (Foto Central Group)

V současnosti areál podniku funguje jako kancelářský a skladovací komplex. Svému účelu bude sloužit podle společnosti Central Group ještě několik let, souběžně s tím bude developer řešit již započatou změnu územního plánu a územní a stavební řízení.

BRAND24

„Pro tuto oblast je živé město určitě lepším řešením než stávající průmyslové využití. Proto je pro městskou část pozitivní, že tak velké rozvojové území je nyní v rukou zkušeného rezidenčního developera, se kterým městská část povede diskusi o konečné podobě projektu,“ uvedl starosta Prahy 9 Jan Jarolím (ODS).

Nedávné akvizice firmy:
- V únoru společnost získala pozemek se stávající ubytovnou a kancelářemi o rozloze více než 37 tisíc metrů čtverečních v Krči naproti Thomayerovy nemocnice v blízkosti plánované stanice metra D. Na pozemku chce vybudovat komplex pro dlouhodobější ubytování hotelového typu.

- Začátkem března Central Group koupil od PPF sídlo společnosti Cetin na pražském Žižkově v sousedství své stavby Residence Garden Towers a na dohled od největšího svého brownfieldu severní části Nákladového nádraží Žižkov. Areál Cetinu má 39 tisíc metrů čtverečních. I zde firma plánuje po změně územního plánu převážně rezidenční využití.

Dále čtěte:

Hřiště jako úplatek. Developeři mohou kvůli "dárkům" městským částem skončit u soudu

Musíme v Praze zprovoznit brownfieldy, říká primátorka Krnáčová

Adriana Krnáčová


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).