Menu Zavřít

Anonym opět hrozil. Bomba má být v Justičním areálu Na Míčánkách

9. 1. 2017
Autor: MČ Praha 10

Anonym v pondělí odpoledne nahlásil uložení bomby v Justičním areálu Na Míčánkách v Praze 10, kde sídlí několik pražských obvodních soudů a státních zastupitelství. Nutná bude zřejmě evakuace několika set lidí. Uvedla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Justiční palác je častým terčem anonymních výhružek, naposledy byl kvůli jedné z nich evakuován v polovině listopadu.

„Anonymní výhružku jsme přijali ve 14:18. Probíhají adekvátní opatření ze strany policie. Pravděpodobně dojde k evakuaci,“ uvedla mluvčí. „Letos se jedná o první incident tohoto druhu, konkrétně v areálu obvodního soudu pro Prahu 10 jsou ovšem výbušná zařízení hlášena anonymními oznamovateli bohužel velmi často. Na místě jsou složky Integrovaného záchranného systému a pyrotechnik,“ uvedl mluvčí Prahy 10 Vít Novák.

BRAND24

Justiční palác Na Míčánkách je nejrozsáhlejším justičním komplexem v zemi, sídlí v něm obvodní soudy a obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4, 6, 8, 9 a 10 a také střediska Probační a mediační služby.

Jen vloni mu anonymové hrozili uložením bomby minimálně čtyřikrát, v listopadu zaznamenala policie hned dva případy. Žádné výbušné zařízení se ale nikdy nenašlo. Pachatel anonymní výhrůžky je podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Dále čtěte:

Anonym znovu vyklidil Justiční areál Na Míčánkách


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).