Menu Zavřít

Tipy na obrazy, které zaručeně oživí váš interiér

6. 12. 2017
Autor: myloview.cz

Estetika bydlení je často diskutovanou oblastí. Není se vůbec čemu divit, protože člověk by se měl v interiéru jakéhokoli bytu či domu cítit maximálně příjemně a pohodlně. Pouhá výmalba a nábytek ale nedokážou vtisknout jakýmkoli vnitřním prostorám dokonale osobitou tvář.

Potřebujete také zajímavé doplňky, které prostě a jednoduše budou unikátní a svým vzhledem v žádném případě nezklamou. Typické jsou především moderní obrazy. Že nevíte, jaké byste si měli zakoupit? To vůbec nevadí, nabídneme totiž zajímavou inspiraci. Motivů existuje obrovské množství. Rozhodně se nemusí jednat o prastaré originály děl slavných mistrů. Dávná pravda hovoří o tom, že v jednoduchosti je síla. Nejmodernější obrazy tento fakt jen podtrhují a dokážou na sebe upozornit na první pohled.

Na slavné mistry myslet nemusíte

Líbí se vám obrazy slavných mistrů, mezi které se řadí třeba Boticelli, Van Gogh, Rembrandt anebo jiní? Pokud ano, nicméně nemáte na originály tolik peněz, můžete si pořídit kopie. Ty jsou schopny věrně napodobit své slavné a drahé předlohy. Moderní interiéry si ale nezbytně takováto známá díla nevyžadují. Vždyť i obyčejné přírodní motivy mohou vypadat náramně a splní svůj účel. Výborné jsou především fototapety. Právě jejich prostřednictvím je věrně zachycena příroda, která působí uklidňujícím a pohodovým dojmem. Kdo by se nechtěl na chvíli zastavit a relaxovat uprostřed kvetoucí louky anebo v podzimním všemi barvami hrajícím lesu?

Jaký typ obrazu volit?

Možná si při odpovědi na tuto otázku ťukáte na čelo. Asi znáte pouze jeden jediný druh obrazu. Ten představuje klasika v podobě plátna, které je obehnáno masivnějším rámem. Celý komplet jednoduše pověsíte na zeď a máte vyhráno. Dnes přitom existuje obrovské množství variací, které dokážou stoprocentně zaujmout. Výbornou volbou jsou především vícedílné obrazy, jež dokážou pojmout motivy zase poněkud méně tradičně a odlišně. Soustředit se můžete také na volbu zajímavé samolepky, které se stane nedílnou součástí jedné nebo více stěn.  Obraz

Nespoutaná příroda

Spousta lidí míří ve svých volných chvílích někam do přírody. Právě tady je možné relaxovat a dokonale se uvolnit. Času máme ovšem všichni velmi málo, a tak není od věci vykouzlit si kousek přírody i doma. Stačí k tomu i zdánlivá maličkost – pořízení vkusných obrazů. Z přírodních motivů jsou hodně oblíbené záběry lesního porostu, případně louky a horské masivy. Nespoutaná síla přírody se jednoduše ukáže. Jinak není od věci vsadit i na zdánlivé detaily. Do kuchyně se náramně hodí detailní záběry nejrůznějších plodin. Kukuřice, jablka anebo cokoli jiného vypadá v detailu hodně zajímavě. A co teprve takové květiny. Jejich ladnost, elegance a krása se nikdy neomrzí. Z těch nejznámějších květin jmenujme třeba orchideje anebo růže. Milujete spíše lesní produkty? Proč tedy nemít v obývacím pokojí například krásné obrazy hub, případně jiných lesních plodin?

Pohled na pulzující velkoměsto

Že se doma občas cítíte sami a opuštění? I to se může stát! Proto si pořiďte do vašeho interiéru takové obrazy, které vás budou naplňovat přítomností ostatních lidí. Vynikající jsou především záběry na některé z velkoměst. Právě pulsující světové metropole vypadají třeba ve večerních hodinách doslova dokonale. Budete se dívat na ty nejznámější památky světa. Jmenovat bychom z nich mohli takové architektonické skvosty, jako jsou kupříkladu Tower Bridge, Brooklynský most anebo Eiffelova věž či cokoli jiného.  Obraz https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/abstrakce/

Abstrakce patří nejen do ložnice

Zajímavé jsou mimo jiné také abstraktní motivy. Najít si v nich může člověk prakticky všechno. Výborně působí především v ložnici. Právě tady se tradičně odpočívá a člověk si hledá chvilky, kdy prostě nemusí na nic myslet a bude jen odpočívat. Pohled na abstraktní motivy může dokonale uklidňovat mysl. Pokud si zvolíte abstraktní motivy do obývacího pokoje, také určitě nešlápnete vedle. Barevně mohou být takovéto obrazy vyvedené jakkoli. Optimálně si je zvolíte podle charakteru dané místnosti, aby sem dokonale zapadly.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).