Menu Zavřít

Zbabělec a předskokan. Ovčáček si vyměňuje „komplimenty“ s Horáčkem

2. 4. 2017
Autor: Repro Strategie

Prezidentský kandidát Michal Horáček přirovnal Miloše Zemana ke zbabělci. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček kontroval. Horáček je podle něj pouhým „předskokanem“ v souboji o Hrad.

Vedle „twitterové“ války s Jiřím Drahošem, který tento týden oznámil svou prezidentskou kandidaturu, je Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček ve sporu také s dalším uchazečem o Hrad Michalem Horáčkem. Prezidentská kampaň minimálně mezi těmito třemi kandidáty očividně začala.

Textař a byznysmen, který se svým týmem objíždí republiku, nedávno v Plzni ostře zkritizoval nezájem Miloše Zemana o televizní debaty. Současného prezidenta přirovnal ke zbabělci.

„Nelíbí se mi to. Považuji to za akt zbabělosti. Není to férová hra. Ty debaty jsou důležité. Vystaví uchazeče velkému tlaku a stresu, kterému bude prezident vystaven i v průběhu svého mandátu. Debaty prověří, jak jste argumentačně vybavení a odborné připravení,” argumentoval Horáček proti Zemanově rozhodnutí.


Čtěte o startu Horáčkovy kampaně:

Vlak se rozjel. Souboj o Hrad začíná


Ovčáček však vytasil neméně ostrý kalibr. Podle něj je Horáčkova kandidatura jen zástěrkou pro zcela jiného hráče. „Tento kandidát se dle mého názoru beztak před prvním kolem přímé volby prezidenta republiky vzdá kandidatury ve prospěch Jiřího Drahoše,“ uvedl hradní mluvčí.

Kurzy (Fortuna)
kandidát 31. 3. 24. 3.
Miloš Zeman 1,6 1,45
Jiří Drahoš 3,5 5,55
Michal Horáček 7,75 7,25

Tuto spekulaci, kterou se okolí Miloše Zemana snaží šířit už několik dní, Horáček rezolutně odmítl. „To je nějaký humor?“ reagoval nejprve. Poté přitvrdil. „Má kandidatura je jednoznačná, nezvratná a povedu ji až do samého rozhodnutí. Nevím, proč to o mě tvrdí, nejsem psychiatr,“ pokračoval v přestřelce.

Podle bookmakerů patří právě Horáček, Drahoš a Zeman mezi největší favority lednové prezidentské volby. Výrazně větší šance přitom přisuzují současnému prezidentovi. Například u Fortuny si na něj lze vsadit v kurzu 1,6:1. Jeho kurz však roste. Drahošovy šance naopak podle sázkařů rostou. Je na něj vypsán kurz 3,5:1.

BRAND24

Miloš Zeman kampaň prý neplánuje:

Zeman odmítá roli favorita, nepovede prezidentskou kampaň

Prezident Miloš Zeman


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).