Menu Zavřít

Trump: Uprchlíci připraví nové 11. září

16. 5. 2016
Autor: čtk

Donald Trump, předpokládaný republikánský kandidát na post prezidenta USA, se obává toho, že uprchlíci přicházející do Spojených států mohou připravovat teroristické útoky. Na dotaz, zda k přehodnocení politiky ostrahy hranic přinutí obyvatele až další teroristický útok v rozsahu toho z 11. září 2001, Trump v nedělním rozhovoru v rozhlasovém pořadu The Green Line prohlásil, že je o tom přesvědčen.

„Stanou se špatné věci, hodně špatného se přihodí,“ řekl Trump. „Stanou se takové útoky, v jaké byste nevěřili. Zaútočí lidé, kteří právě teď do naší země přichází, nepochybuji o tom,“ dodal.

Upozornil také na to, že běženci přicházející do Spojených států často nemají doklady, takže není možné zjistit jejich minulost. „Mají ale mobilní telefony. Takže nemají peníze, nemají nic, ale mají mobily. Kdo platí jejich měsíční útraty, co? Mají telefony, ve kterých mají vlajky (radikálního hnutí Islámský stát) IS,“ řekl realitní magnát.

Miliardář rovněž řekl, že nynější americká vláda je nekompetentní a nemá na srdci zájem o Spojené státy.

BRAND24

Trump v minulosti pronesl řadu sporných komentářů na adresy menšin, ale i například žen. V případě muslimů by byl pro jejich zákaz vstupu do země, za což si vysloužil celosvětovou kritiku.

Přečtěte si, co si o Trumpovi myslí Obama

Obama varuje před Trumpem: Politika není reality show

 Barack Obama

Spojené státy se do konce letošního září zavázaly přijmout 10.000 Syřanů. V dubnu jich do USA přicestovalo podle portálu humanrightsfirst.org 451, celkem jich je zde v rámci zmíněného programu necelých 1800.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).