Menu Zavřít

Šlachta si chce odchod od policie ještě promyslet

15. 6. 2016
Autor: ČTK

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta si chce ještě promyslet svůj odchod od policie kvůli posunutí reorganizace na srpen. Zatím neví, zda odejde, řekl dnes serveru Aktuálně.cz. Šlachta rezignoval na svoji pozici, protože s plánovanými změnami nesouhlasí.

„Vzhledem k vývoji zvážím další kroky,“ uvedl Šlachta. Dodal, že se chce definitivně rozhodnout, až získá bližší informace o sloučení útvarů a měsíčním odsunutí reformy, jak se na něm dohodli politici na úterním jednání Bezpečnostní rady státu. Šlachta na svůj post rezignoval na konci minulého týdne. Pokud nezmění názor, tak od policie odejde k 30. červnu.

BRAND24

Vedení policie chce vybudovat Národní centrálu boje proti organizovanému zločinu, pod kterou by nově měly spadat ÚOOZ a Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality, vedenou jedním ředitelem. Kromě Šlachty s reorganizací nesouhlasí také jeho podřízení, kteří se před úterním jednáním bezpečnostní rady sešli s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) a policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Seznámili je se svými názory a předali jim prohlášení ke změnám, kde se za vedoucí expozitur a oddělení postavilo 283 pracovníků ÚOOZ. „Jako jediné východisko z této kritické situace spatřujeme zastavení těchto neuvážených, nesystémových a především nevratných kroků a vytvoření podmínek pro seriózní veřejnou a zejména odbornou diskusi o tom, zda vůbec, případně v jaké podobě, by se měla zvažovaná reorganizace uskutečnit,“ napsali do stanoviska členové útvaru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).