Menu Zavřít

Sbohem a šáteček. Obrana končícímu šéfovi Dukly ani nepoděkovala

1. 10. 2020
Autor: Archiv

Novým šéfem Armádního sportovního centra Dukla se stal lyžař a bronzový olympionik Pavel Benc. Střídá Jaroslava Priščáka, který sportovce vedl devatenáct let.

„Jsem rád, že kontinuita zůstane zachována a v čele armádních sportovců bude jeden z nich. Přeji Pavlu Bencovi v nové pozici hodně pracovních úspěchů,“ reagoval ministr obrany Lubomír Metnar. Benc se vedení centra ujímá 1. října, když uspěl ve výběrovém řízení, jehož se podle informací resortu zúčastnilo pět vojáků z povolání.

Benc dlouhé roky vedl centrum TJ Dukla Liberec zaměřené na výchovu a trénink profesionálních lyžařů. „Byl mimo jiné jedním ze členů mužské štafety, která na OH v Calgary v roce 1988 vybojovala historický bronz,“ doplňuje Jan Pejšek, mluvčí ministerstva.

Vyjádření ministerstva
Když se týdeník Euro zeptal, proč obrana odcházejícímu Priščákovi oficiálně nepoděkovala, jak je obvyklé, mluvčí Jan Pejšek odpověděl: „Jaroslav Priščák odvedl za 19 let v čele Dukly kus práce, bohužel ale svými kroky a výroky v posledním půlroce nadělal hodně zlé krve. Práci plukovníka Priščáka opakovaně ocenil ministr už dříve na setkáních s úspěšnými sportovci a trenéry.“ 

Není bez zajímavosti, že Metnar odcházejícímu Priščákovi v oficiální tiskové zprávě ani nepoděkoval, jak je zvykem, když se úřad loučí se svými dlouholetými pracovníky. I to dokresluje, že dlouhodobý spor mezi Jaroslavem Priščákem a náměstkyní Kateřinou Blažkovou, Metnarovou velmi blízkou kolegyní a chráněnkyní, přerostl běžnou míru.

BRAND24

Pavel Benc navíc do čela Dukly přichází v těžké chvíli. Řada sportovců stojí za Priščákem a bojovala proti jeho odchodu - ministerstvo žádala o prodloužení jeho kontraktu do tokijské olympiády. Ta má proběhnout příští rok. Obrana ale poté, co Priščákův kontrakt už jednou o pár měsíců prodloužila, nechtěla čekat dál. Argumentovala tím, že Priščák dosáhl důchodového věku a musel sundat uniformu - šéf Dukly je plukovnická pozice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).