Menu Zavřít

S StB jsem nespolupracoval. Horáček podal trestní oznámení na komunistu Ondráčka

2. 1. 2018
Autor: ČTK

Kandidát na prezidenta Michal Horáček podal trestní oznámení kvůli pomluvě na komunistického poslance Zdeňka Ondráčka. Vadí mu, že ho Ondráček obvinil ze spolupráce se Státní bezpečností (StB).

Horáček se podle svého mluvčího Jiřího Táborského rozhodl reagovat na rozhovor s poslancem Ondráčkem, který v polovině prosince zveřejnil portál Eurozprávy.cz. Poslanec Ondráček v rozhovoru mimo jiné řekl, že „Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař“.

Táborský poznamenal, že „ony dostupné informace“ pocházejí z Horáčkova volebního webu, na kterém sám zveřejnil spis, který na něj StB vedla, a zároveň negativní lustrační osvědčení. „Panu Ondráčkovi musí být z těchto materiálů známo, že jsem nebyl členem KSČ, nebyl jsem politicky aktivní a spolupráci s StB jsem odmítl,“ uvedl Horáček.


Jak to bylo se Sázkařem:

Krycí jméno Sázkař. O Michala Horáčka se zajímala StB

 Michal Horáček, možný kandidát na prezidenta


Prezidentský kandidát považuje za absurdní, že se 28 let poté, co se zapojil do takzvané sametové revoluce, „musí soudně dožadovat omluvy od člověka, který byl v předrevolučním období členem pohotovostního pluku a mlátil demonstranty obuškem“. Horáček se v posledních týdnech postavil proti zvolení Ondráčka do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Ondráček řekl, že na podání trestního oznámení reagovat nechce. „Nemíním dělat panu Horáčkovi předvolební kampaň,“ řekl.

BRAND24

O blížící se prezidentské volbě čtěte vše podstatné v rubrice Prezidentské volby 2018

TGM


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).