Menu Zavřít

Případ Poche: Filipovi se kvůli intrikaření vše pomotalo v hlavě, míní Štěch

19. 6. 2018
Autor: čtk

Za zmatení v důsledku intrikaření označil předseda Senátu Milan Štěch tvrzení šéfa komunistů Vojtěcha Filipa (KSČM), že senátoři ČSSD prosazovali europoslance Miroslava Pocheho na ministra zahraničí. Pocheho ve vládě nechtějí ani komunisté, ani prezident Miloš Zeman a ani premiér Andrej Babiš (ANO). ČSSD ale zatím na Pocheho nominaci trvá.

Filip uvedl, že Pocheho do vlády prosazovali především senátoři ČSSD jako kritici účasti ČSSD ve vládě s ANO, kteří tím chtějí docílit, aby takový kabinet s podporou KSČM nevznikl. „Za Pochem stojí Milan Štěch. Senátorům se nelíbí, že referendum v ČSSD dopadlo tak, jak dopadlo. Proto tlačí pana Pocheho, aby ta vláda nakonec vůbec nebyla,“ řekl Filip v Právu.

„Musím konstatovat, že autorovi těchto slov se nejspíš v důsledku jeho intrikaření vše pomotalo v hlavě. Možná že důvodem je rychlý nástup léta,“ reagoval na to Štěch. Připomenul, že už dříve veřejně oznámil, že Poche „není můj šálek kávy“ a že ještě jasnější byl senátor a exministr Jiří Dienstbier. „Pokud ale předsednictvo ČSSD nominaci Pocheho schválilo a neobjevily se žádné nové překážky pro jeho účast ve vládě, není žádný důvod návrh na ministra zahraničních věcí měnit,“ uvedl Štěch.


Přečtěte si komentář o sestavování budoucí vlády:

Díky, Poche

 Weikert


Jestliže se Filip prezentuje jako ochránce budoucí „personální čistoty vlády“, Štěch nechápe, že předsedovi komunistů vlády nevadí trestně stíhaný premiér a pravicový oligarcha.

Filip sklidil kritiku už v neděli za svou informaci, že Poche v Evropském parlamentu hlasoval pro rezoluci, podle které by měla Česká republika platit sankce za odmítání migračních kvót. Záznam z hlasování ale dokázal, že Poche hlasoval naopak proti rezoluci.

BRAND24

Dále čtěte:

ČSSD nechce ustupovat. Spor o jména může zhatit dohodu s ANO, připustil Hamáček

Komentář: Jedno zbytečné referendum

Komentář: Andrej na pásce

 Páral


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).