Menu Zavřít

„Prostě na to nepřišla řada.“ Poslanci ani za rok nestihli projednat zprávu o stavu zemědělství

2. 8. 2019
Autor: čtk

Kdo pátrá na stránkách ministerstva zemědělství po souhrnných informacích o tuzemském agrárním sektoru, narazí na nejnovější oficiální data za rok 2016. Z tohoto roku totiž pochází poslední verze tzv. Zelené zprávy, pravidelné komplexní publikace o stavu českého zemědělství.

Vláda by přitom už tento týden měla schvalovat nejaktuálnější zprávu za rok 2018, kterou následně pošle do parlamentu. Tam však dokument narazí na starší verzi za rok 2017. K té se poslanci zatím nestačili dostat navzdory tomu, že ve sněmovně leží už od loňského září.

„Zelenou zprávu 2017 už sice vláda schválila, ale stále není schválená Poslaneckou sněmovnou. Tudíž ji také nemůžeme zveřejnit,“ vysvětlilo ministerstvo zemědělství.

Zpravodajkou zprávy byla poslankyně Veronika Vrecionová, která se nově přesunula do Evropského parlamentu a agendu už předala svým nástupcům. Podle ní však na rozdíl od některých jiných publikací obsah Zelené zprávy nikdo ze i zákonodárců nezpochybňuje, a prodlení tedy nesouvisí s žádnými politickými rozpory.„Prostě na to nepřišla řada,“ vysvětlila Vrecionová.

Dále čtěte:

Na krásném Modrém Nilu. Etiopie se snaží využít svůj hydroenergetický potenciál

Sucho i na sněhu. Voda schází obcím už i během zimy

Voda z řek má dobíjet elektrické taxíky ve městech. Projekt podpořil Brusel

BRAND24

Jak farmařit v extrémních vedrech: Portugalec se vrátil o stovky let a vypustil vepře do sadů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).