Menu Zavřít

Podpora terorismu má z internetu mizet do dvou hodin, shodla se G7

21. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Podpora terorismu a výzvy k teroristickým činům mají v dohledné době mizet z internetu do dvou hodin od jejich zveřejnění. Shodli se na tom ministři vnitra skupiny zemí G7 se zástupci největších internetových operátorů na setkání v italském ostrově Ischia, informovala agentura AFP.

Ministři se mimo jiné se zástupci společností Google, Facebook a Twitter dohodli na akčním plánu, jehož cílem je účinně a v co nejrychlejším čase blokovat „teroristický obsah“.

Italský ministr vnitra Marco Minniti připomněl, že se ukázalo, že internet je „prostředkem náboru, školení a radikalizace zahraničních bojovníků“ a že boj proti terorismu na webu bude obzvláště důležitý v době, kdy teroristická organizace Islámský stát již nebude mít pod kontrolou území.


Nejvlivnější firma, o níž jste nikdy neslyšeli. Sinclair atakuje americký mediální trh

 Sinclair Broadcast Group už vlastní 173 televizních stanic


„Setkání s provozovateli internetu bylo víc než uspokojivé,“ uvedl Minniti a vyjádřil politování, že Islámský stát se doposud na internetu cítil „jako ryba ve vodě“.

BRAND24

Po pádu syrského města Rakka, které sloužilo jako bašta Islámského státu, panují nyní obavy, že se přeživší islamističtí ozbrojenci v počtu 25 až 30 tisíc zorganizují k dalšímu boji. Nejméně pět tisíc z nich jsou občany některé ze zemí Evropské unie a jejich návrat je považován bezpečnostními experty za mimořádně nebezpečný.

Přečtěte si také:

Nepracovat a inkasovat. Sen programátorů má i odvrácenou stranu

Zapomeňte na svobodomyslnou smršť myšlenek. V Silicon Valley vládne starý známý oligopol

Lidově demokratická republika Google


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).