Menu Zavřít

Počet obětí zemětřesení v Itálii vzrostl na 267

25. 8. 2016
Autor: ČTK

Na nejméně 267 mrtvých vzrostl počet mrtvých po středečním zemětřesení ve střední Itálii. Mezi mrtvými je i pět Rumunů, jeden Španěl a jeden Albánec, o dalších případných cizincích mezi mrtvými nemají média informace. Téměř 400 zraněných je v nemocnicích Italská vláda na večerním krizovém zasedání kvůli středečnímu zemětřesení vyhlásila stav nouze.

Nejvíce obětí, celkem 193, ohlásilo historické horské městečko Amatrice, které je po zemětřesení prakticky zničeno. Nedaleká vesnice Accumoli, v jejíž blízkosti se nacházelo epicentrum zemětřesení, prozatím informovala o jedenácti mrtvých. Nejméně 46 lidí zahynulo v oblasti vesnice Arquata del Tronto.

Stále není jasné, kolik lidí zůstalo pod troskami. V Amatrice je nicméně nahlášeno 15 pohřešovaných, uvedla ANSA. Podle záchranářů jsou nyní naděje na nalezení dalších přeživších velmi malé.

BRAND24

Ve zpustošeném městečku Amatrice se záchranáři soustředili na trosky hotelu Roma, kde bylo v době katastrofy zapsáno 32 lidí. Podle majitele se většině podařilo utéct, hasiči počet zachráněných upřesnili na dvacet. Záchranáři již dříve z trosek hotelu vyprostili šest těl a další čtyři objevili později.

Renzi již ve středu slíbil, že vláda nenechá nikoho bez pomoci a že vydá na pomoc postiženým oblastem 235 milionů eur (6,4 miliardy korun). Rozsah škod způsobených zemětřesením prozatím nebyl vyčíslen, ze zveřejněných fotografií je ale očividné, že některé města a vesnice byly těžce poškozeny.

Čtěte dále o včerejší tragédii:

Po zemětřesení ve střední Itálii zemřelo nejméně 247 lidí

Zemětřesení v Itálii (Zdroj: ČTK)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).