Menu Zavřít

Malajsie v souvislost s vraždou Kimova bratra zadržela další ženu

16. 2. 2017
Autor: čtk

Malajsie v souvislosti s vraždou bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una zadržela druhou ženu.

O zadržení informoval šéf policie Khalid Abu Bakar. Policie uvedla, že zadržená žena měla indonéský pas, podle kterého se jmenuje Siti Aishahová a je jí 25 let. Ve středu malajsijská policie oznámila, že v souvislosti s vraždou zadržela ženu s vietnamským cestovním dokladem a hledá několik dalších zahraničních podezřelých, napsala agentura Reuters. Zatím není jasné, zda doklady obou žen jsou pravé.


Chtěl v KLDR podnikat a musel utéci. Čtěte o něm:

Podnikat v KLDR se nevyplácí. Úspěch udělal z byznysmena uprchlíka


Kim Čong-nam byl usmrcen na letišti v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpuru. Jihokorejská rozvědka v úterý uvedla, že Severokorejce otrávily dvě severokorejské agentky. Příčina smrti bratra severokorejského diktátora, který žil řadu let v čínském Macau, nebyla zatím určena. Podle některých zdrojů byl Kim Čong-nam zabit pomocí otrávených jehel, podle jiných zdrojů ho útočnice postříkaly na obličeji jakousi jedovatou tekutinou.


Severokorejský vůdce mění taktiku. Čtěte více:

Kim a jeho parta. Je Kim Čong-un nepříčetný?

 Severokorejský vůdce Kim Čong-un


Lékaři ve středu dokončili pitvu Kim Čong-nama. Zatím se však podle agentury AP neví, zda Malajsie výsledky pitvy oficiálně oznámí.

Kim Čong-nam, který měl pověst playboye, hráče v kasinech a povaleče, byl dlouhodobě pro severokorejskou vládu trnem v oku. V roce 2001 byl zadržen při pokusu vstoupit na území Japonska s falešným pasem, přičemž tvrdil, že chce navštívit tokijský Disneyland. Veřejně také kritizoval svého bratra Kim Čong-una a prohlašoval, že stávající stalinistický režim v jeho vlasti již dlouho nevydrží.

CONTENT24


O poměrech v KLDR dále čtěte:

Nevěří vlastní rodině: šéf KLDR nechal svého strýce v Česku sledovat

Kim Čong-un posiluje kult osobnosti. Na nejvyšší hoře staví sochu za miliony

Severní Korea oslavuje 70. výročí založení vládnoucí Korejské strany práce


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).