Menu Zavřít

Lídrem Starostů a nezávislých bude v komunálních volbách Rakušan

11. 4. 2018
Autor: čtk

Volebním lídrem Starostů a nezávislých (STAN) bude v letošních komunálních volbách starosta Kolína, poslanec a první místopředseda sněmovního hnutí Vít Rakušan. STAN dnes představil internetové stránky, přes které se mohou zájemci přihlásit ke kandidatuře za hnutí, ale také hodnotové patero. Na propagačních materiálech hnutí budou před volbami nadále modrá, žlutá, červená a zelená barva doprovázené heslem Zkušenost, které věříme.

Lidé z regionů, kteří by chtěli za STAN kandidovat, se mohou zapojit na speciálním webu, řekl dnes předseda Petr Gazdík. „Úroveň demokracie v zemi neovlivňuje pouze Parlament, prezident nebo vlády, úroveň demokracie vzniká odspodu,“ uvedl. STAN má už zaregistrováno 800 kandidátek, každým dnem přibývají další, dodal Gazdík.

V hodnotovém pateru zveřejněném na webu se STAN hlásí k tomu, aby stát nezasahoval nadbytečně a neoprávněně do činnosti samospráv. Zdůrazňuje také odpovědné hospodaření, kvalitní vzdělávání, péči o životní prostředí a kulturní dědictví. Výkon veřejné funkce má být službou občanům s důrazem na svobodu a odpovědnost jednotlivce.


Náhrada za Krnáčovou? Babiše odmítl šéf středoevropské Pepsi

Josef Neumann


STAN také odmítá spolupráci s nedemokratickými a extremistickými silami. Na parlamentní úrovni za takové Gazdík označil komunisty a hnutí Svoboda a přímá demokracie. „Naše hodnoty nejsou kompatibilní s hodnotami, které vyznává SPD nebo KSČM,“ uvedl.

BRAND24

Hnutí bude na pražský magistrát kandidovat společně s TOP 09. STAN nevyloučil spolupráci s jinými uskupeními jinde, Gazdík však zdůraznil, že v každém městě je situace specifická a záleží především na tamních politicích.

Přečtěte si také:

Svoboda se vrací. Exprimátor zřejmě bude opět lídrem ODS v Praze

Drahoš bude kandidovat do Senátu. V Praze 4 vyzve bývalou kolegyni z akademie věd

Hilšer bude kandidovat v centru Prahy. Do žádné strany vstoupit nechce

Ve stopách Hilšera. Do Senátu chce kandidovat také Hynek


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).