Menu Zavřít

Leteckou záchranku bude v Ústeckém kraji zatím dál zajišťovat DSA

27. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Leteckou záchrannou službu bude v Ústeckém kraji zatím dál zajišťovat společnost DSA. Ministerstvo zdravotnictví s ní prodlouží dočasnou smlouvu a ještě do konce týdne vypíše nový tendr na poskytovatele letecké záchranky.

DSA zajišťuje leteckou záchrannou službu od začátku roku na základě dočasné smlouvy. Ta měla vypršet 28. února. „Prodlužujeme smlouvu s DSA od 1. března na další období až do vyčerpání limitu daného zákonem o veřejných zakázkách,“ řekla mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová. Limit je 3,69 milionu korun bez DPH. „V tuto chvíli lze předpokládat, že by limit mohl být vyčerpán zhruba v měsíci dubnu,“ doplnila Čechová.

Výběrové řízení na ústecké stanoviště letecké záchranné služby ministerstvo v lednu zrušilo. Důvodem byly nejasnosti týkající se technických požadavků na vrtulníky. Teď resort dokončuje přípravu na vypsání nového tendru. „Předpokládáme, že v tomto týdnu bude výběrové řízení vyhlášeno. Dořešují se jen drobné technikálie. Děláme všechno pro to, abychom to v tomto týdnu stihli,“ dodala Čechová.

Společnost DSA provozuje vrtulníky v Ústeckém kraji od roku 2003. DSA neuspěla v tendru na zajištění záchranné služby na ústecké základně v příštích čtyřech letech. Kvůli její stížnosti u antimonopolního úřadu nemohlo ministerstvo s vítěznou firmou ATE uzavřít smlouvu. Ministerstvo následně tendr zrušilo.

BRAND24


Z kauzy letecké záchranky čtěte více:

Záchranáři tlačí na Němečka: odložte miliardový tendr na vrtulníky

Leteckou záchranku zajistí nový státní podnik

Nepodepisujte. Ministerstvo neposlechlo nařízení ÚOHS ohledně letecké záchranky

 Vrtulník firmy DSA


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).