Menu Zavřít

Inspirující vůdkyně Merkelová. Trump chválí německou kancléřku

8. 7. 2017
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump dnes ocenil vůdčí schopnost německé kancléřky Angely Merkelové a označil ji za naprosto neuvěřitelnou a inspirující. Šéf Bílého domu, který v minulosti kancléřku tvrdě kritizoval, vyzdvihl i její skvělou organizaci summitu G20 v Hamburku.

„Chtěl bych poděkovat kancléřce Merkelové za to, co zde udělala. Je to skutečně neuvěřitelné, jak se věci zvládají. Nic (přitom) není jednoduché,“ uvedl Trump. Poukázal na rozsáhlé protesty v ulicích, které podle něj ale summit prakticky nenarušily. „Byla jste skvělá a odvedla jste fantastickou práci,“ uvedl na adresu německé kancléřky.

Americký prezident ve vztahu k Merkelové v minulosti střídal okamžiky velkého ocenění s tvrdou kritikou. Nemilosrdně kritizoval třeba uprchlickou politiku šéfky spolkové vlády nebo vysoce kladnou bilanci německého zahraničního obchodu.

Dnes ale Merkelovou jen chválil. „Mnohokrát děkuji, paní kancléřko. Vaše schopnost vést je naprosto neuvěřitelná a velmi inspirující,“ řekl také na setkání uspořádaném na podporu podnikání žen.

BRAND24

Přečtěte si o dlouho očekávaném setkání Trumpa s Putinem

 Americký prezident Donald Trump a jeho ruský protějšek Vladimir Putin

Dále čtěte:

Horká půda pro G20. V Hamburku demonstrovaly tisíce lidí už týden před summitem

Merkelové se nelíbí pohled USA na globalizaci. Američané prý chápou svět jako kolbiště


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).