Menu Zavřít

Hillary byla při poslední debatě zdrogovaná, tvrdí Trump

15. 10. 2016
Autor: čtk

Republikán Donald Trump dnes obvinil svou soupeřku v prezidentských volbách Hillary Clintonovou z užívání narkotik a navrhl, aby se oba před příští televizní debatou podrobili drogovému testu. "Láduje to do sebe, když zrovna neagituje," prohlásil Trump na shromáždění v New Hampshire. Zopakoval rovněž, že Clintonová patří do vězení.

Republikánský kandidát prohlásil, že Clintonová mohla být pod vlivem narkotik při jejich zatím poslední televizní debatě v St. Louis. Nebyla podle něj v normálním stavu. Na konci debaty se podle Trumpa sotva pohybovala, málem prý nedošla do auta.

„Sportovci musejí procházet drogovým testem, měli bychom ho před příští debatou podstoupit také. Proč ne?“ řekl Trump. Příští, poslední televizní debata čeká oba kandidáty ve středu v Las Vegas.

Trump dnes zároveň zpochybnil spravedlivost amerických prezidentských voleb a zopakoval svou hrozbu z debaty v St. Louis, že po příchodu do Bílého domu nechá bývalou první dámu zavřít.

Donald Trump prý osahával ženy. Přečtěte si o tom:

Trumpův skandál bobtná. Další ženy ho obvinily z nemravností

Donald Trump

„Volby jsou zmanipulované zkorumpovanými médii, která šíří zcela falešná obvinění a hrubé lži ve snaze prosadit její (Clintonové) zvolení,“ řekl Trump v reakci na sérii obvinění z nemravného chování, která proti němu vzneslo už několik žen. Veškerá obvinění newyorský miliardář odmítl a jejich autorky označil za lhářky.

„Hillary Clintonová by měla být stíhána, měla by být ve vězení,“ napsal pak Trump na twitteru. „Místo toho se uchází o funkci prezidenta ve volbách, které vypadají jako zmanipulované,“ dodal.

Agentura AP dnes Trumpovy výroky komentovala slovy, že v zemi s tradicí pokojného předávání moci je zpochybňování spravedlnosti voleb ohromujícím narušením důvěry v americkou demokracii.

Proti slovům republikánského kandidáta se dnes prostřednictvím své mluvčí ohradil Trumpův republikánský kolega Paul Ryan, předseda Sněmovny reprezentantů. „Naše demokracie je založena na důvěře ve výsledky voleb. Ryan je pevně přesvědčen, že americké státy zorganizují volby poctivě,“ řekla mluvčí AshLee Strongová.

Rozhořčeně komentoval Trumpovy výroky volební štáb Clintonové. „Účast v politickém systému, a zejména v hlasování, by měla být podporována, nikoli zatracována jen proto, že se kandidát bojí porážky,“ prohlásil manažer kampaně Clintonové Robby Mook.

Podle posledního výzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos má Clintonová šanci víc než 95 procent, že listopadové prezidentské volby vyhraje. Zvlášť pozorně sledují agentury nálady ve státech, kde je poměr sil vyrovnaný a které mohou o výsledku rozhodnout. Clintonová má navrch na Floridě, Severní Karolíně a Coloradu, v Ohiu a Nevadě je výsledek vyrovnaný.

BRAND24


O Trumpovi a jeho snaze stát se prezidentem čtěte dále:

Reuters: Trump si znovu získává znepřátelené republikány

Debata „do krve“. Trump by Hillary zavřel


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).