Menu Zavřít

Další úředníci Bílého domu podrželi Trumpa, odmítli vypovídat ve sněmovně

4. 11. 2019
Autor: čtk

Další zástupci Bílého domu nevyhoví demokratům ve Sněmovně reprezentantů USA a nebudou před kongresmany vypovídat v kauze, ve které prezident Donald Trump může čelit sesazení. V noci na dnešek o tom informovala agentura Reuters.

Předvolání před vyšetřující demokraty odmítli Russ Vought, který je úřadujícím šéfem rozpočtového a správního úřadu Bílého domu, a jeho zástupci Michael Duffey a Brian McCormack.

O uplynulém víkendu informovala americká média, že před kongresmany se tento týden nedostaví ani ministr energetiky Rick Perry. Ten to zdůvodnil tím, že nesouhlasí s uzavřeným slyšením.

Trump čelí vyšetřování kvůli jeho možnému nátlaku na Kyjev, na což upozornil nejmenovaný pracovník amerických zpravodajských služeb. Podle něj Trump ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vybízel, aby ukrajinská justice začala vyšetřovat Trumpova politického rivala Joea Bidena kvůli působení jeho syna Huntera v ukrajinské energetické firmě. Trump navíc zablokoval peníze na vojenskou pomoc Ukrajině, čímž se prý snažil Zelenského přinutit ke spolupráci. Trump důrazně obvinění odmítá a demokraty za vyšetřování kritizuje.

Cena za Trumpův odkaz: Grónsko by stálo biliony dolarů

 Grónské hlavní město Nuuk

Dále čtěte:

Krach, jaký svět neviděl. Trump varuje před propadem trhu, pokud nebude znovu zvolen

Trump věří, že může odvolat šéfa Fedu kvůli odlišnému názoru na měnovou politiku

BRAND24

Ekonomika USA překonala rekord v délce nepřetržitého růstu. V expanzi pokračuje přes deset let

Šesti z deseti Američanů se nelíbí, jak Trump vykonává úřad prezidenta

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).