Menu Zavřít

Chceme se vrátit do politiky, říká exministr financí Vlastimil Tlustý

29. 4. 2020
Autor: Euro TV

Někdejší ministr financí a poslanec ODS Vlastimil Tlustý patřil svého času mezi nejvlivnější postavy tohoto státu. Teď plánuje svou politickou budoucnost s novou politickou formací Pravé křídlo. Toto uskupení chce oslovit voliče už při podzimních senátních volbách. 

Plánem je obsadit všech 27 senátních obvodů svými kandidáty. Sám Tlustý však dosud podle svých slov není úplně rozhodnutý, zda se bude v říjnu ucházet o hlasy voličů. Ale vše k tomu směřuje. Uspět chtějí tito političtí důchodci s radikálním konzervativním programem a také s určitou nostalgií k devadesátým letům. 

„Úplně všechny současné politické subjekty se distancují od událostí a reforem devadesátých let, a tak je důležité, aby se k tomu někdo přihlásil,“ říká hrdě Tlustý. 

Má „stará garda“ šanci na politický comeback?

Podzimní volby jsou podle něj první příležitostí, kdy se „nějaké vyprofilované osobnosti z devadesátých let“ mohou do politiky vrátit. Už v příštích dnech chtějí Tlustý a spol. zveřejnit první programový požadavek své vznikající strany. 

„Navrhneme úpravu české ústavy. A to narovnání vztahu Prahy s Bruselem, toho, že v některých otázkách můžeme být teď Bruselem přehlasováni a tím jsou nám některé věci nařizovány. Vyřešíme diktát Bruselu vůči Praze bez toho, aby bylo nutné vystupovat z EU,“ slibuje někdejší otec myšlenky české rovné daně, která přetrvala v tuzemském daňovém systému dodnes. 

BRAND24

Celý rozhovor sledujte na Euro TV

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).