Menu Zavřít

Babišovu stránku na facebooku spravuje více než desítka lidí, ukázala bezpečnostní chyba

10. 1. 2020
Autor: Martin Pinkas/Euro

Tým premiéra Andreje Babiše (ANO) dočasně znepřístupnil Babišovu stránku na facebooku poté, co síť kvůli chybě odtajnila údaje o autorství a úpravách příspěvků. Chyba na facebooku ukázala, že Babišovu stránku spravuje více než desítka lidí.

„Facebook má zjevně bezpečnostní chybu, na kterou jsme byli upozorněni. Dokud to neopraví, stránky zůstanou shozené,“ řekl webu Deník N premiérův marketingový poradce Marek Prchal. Facebook po několika hodinách chybu dočasně odstranil tím, že uživatelům zcela skryl možnost zobrazení historie úprav, uvedl web. Ještě v 18:00 ale byla Babišova stránka stále nepřístupná.

Chyba umožňovala přes historii úprav příspěvků zjistit, kdo konkrétně texty vkládá a upravuje. U Babišovy stránky tak bylo podle serveru možno vyčíst, že je spravuje více než deset lidí včetně Prchala a členů tiskového odboru ANO a vlády.

Babiš třeba mimo jiné vkládá na facebook pravidelně v neděli dlouhé příspěvky k aktuálním tématům. Premiér říká těmto příspěvkům hlášení a opakovaně uváděl, že jejich přípravou tráví vždy několik hodin. Už dříve ale řekl, že svá „hlášení“ nepíše celá sám. „Třeba na svá pravidelná nedělní hlášení na facebook dávám scénář já. Že to celé nepíšu, to je pravda, ale pak to celé přepisuji. Věnuji tomu každou neděli tři až šest hodin,“ uvedl Babiš loni v rozhovoru na webu iDnes.cz.

Čtěte komentář:

Blbej tejden, ale Babišistán přežije

Pavel Páral

Dále čtěte:

Komentář: Agrofert ukázal, že má co skrývat

Babišův střet zájmů: auditoři EU zkoumají dokumenty ve Státním zemědělském fondu

Šarochovi navzdory: nejvyšší státní zástupce zřejmě obnoví trestní stíhání premiéra

Fantomas z Průhonic. Babišův střet zájmů může správní žaloba poslat před soud

BRAND24

Proti Babišovi se vede stále stejné trestní stíhání, Šaroch nemusí žádat Sněmovnu o jeho vydání

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).