Menu Zavřít

Babiš jen tlačí na ostatní, tvrdí Fiala. Nabídku k jednání ODS nedostala

12. 3. 2018
Autor: čtk

Občanští demokraté zatím od vládního hnutí ANO nedostali nabídku jednání o možné spolupráci. Předseda ODS Petr Fiala si nedělní výrok premiéra v demisi a šéfa ANO Andreje Babiše o tom, že zváží nabídku občanským demokratům, vysvětluje pouze jako nátlak na jiné možné koaliční partnery a skrývání těch skutečných - komunistů a SPD Tomia Okamury.

„Žádná nabídka nepřišla, protože nejspíš ani není co nabízet - premiér v demisi jen mate veřejnost, vyvíjí nátlak na jiné možné koaliční partnery a skrývá skutečné, tedy SPD a KSČM,“ prohlásil.

ANO by mohlo mít ve Sněmovně s ODS většinu 103 hlasů, občanští demokraté ale v minulosti opakovaně uvedli, že nechtějí vstoupit do vlády s trestně stíhaným premiérem. Policie Babiše obvinila z dotačního podvodu v kauze farmy Čapí hnízdo. O možné podpoře nyní Babiš jedná se sociálními demokraty, vedle programových shod ale ČSSD podmiňuje svoje vládní angažmá dohodou o mechanismech vládnutí, například tím, že nebude moct být jako menší koaliční partner přehlasována.


Čtěte komentář Pavla Párala: Ukrást stát jako firmu

 Páral

BRAND24


Babiš v neděli v České televizi řekl, že úvahy o novém jednání s ODS chce probrat se stranickými kolegy. Dnes před novináři zopakoval, že věc chce konzultovat uvnitř ANO a doplnil, že ve čtvrtek chystá bilaterální schůzky s ČSSD, komunisty a SPD. Také na čtvrtek sezval premiér v demisi sněmovní strany k jednání o zahraniční politice, jak už dříve slíbil Fialovi, který chce s ANO a dalšími stranami dohodnout národní memorandum k otázkám změn v EU.

Přečtěte si také:

Babiš zůstává nejoblíbenějším stranickým předsedou, za ním jsou Bartoš a Okamura

Komentář: Ejdž ár Andrej

Babiš kvůli Murínovi svolá Bezpečnostní radu státu. V šéfa GIBS nemá důvěru

Sociální demokraté se bojí přehlasování v případné vládě. Po ANO požadují záruku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).