Klára Donathová (don)

Klára Donathová redaktorka týdeníku Euro
donathova@mf.cz
Zaměření:

gastronomie, design, umění, právo

Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a od roku 2006 je advokátkou. V roce 2010 začala psát recenze restaurací, kaváren a barů pro SCUK.cz, následně do Lidových novin a od roku 2014 do týdeníku Euro. Je spoluautorkou přílohy TOP Restaurace a od září 2016 i redaktorkou týdeníku Euro. Nejraději jí a vaří, připravuje a pije kávu, sedí v baru a míchá drinky.

Publikované články

 Café Restaurant Kaprova 8

Café Restaurant Kaprova 8: řízek miluje každý

Tafelspitz, tatarák, telecí řízek i buchtičky s vanilkovým krémem. To nejlepší z české a…

22. července 2018

 Prague Photographer. "Já jsem odešel z nutnosti, protože jsem se necítil dostatečně silný, kdyby policie zjistila, že fotografie z invaze, které byly po světě publikované, jsou moje,“ vysvětluje Josef Koudelka, proč po roce 1968 odešel do emigrace

Umění léta. Výstavy, které by vám během prázdnin neměly uniknout

Přečtěte si tipy týdeníku Euro na výstavy, které byste si během léta neměli nechat ujít,…

20. července 2018

Klára Donathová

Proč (ne)chodit na gastrofestivaly

Spousta jídla na jednom místě. Ale také odpadu. Jednorázové nádobí je sice jen kapkou v…

11. července 2018

 Maso je Maso

Maso je Maso: krvavý steak po italsku

Restaurace zaměřená na maso selhává hned dvakrát - ve steacích a v obsluze.

8. července 2018

 Hija de Sanchez - Kodaň

Skvělé jídlo je všude. Užijte si cesty po světě prostřednictvím lokálních chutí a vůní

Ať už cestujete za poznáním, za sportem, nebo za zábavou, budete na cestách hledat dobré…

1. července 2018