Klára Donathová (don)

Klára Donathová redaktorka týdeníku Euro
donathova@mf.cz
Zaměření:

gastronomie, design, umění, právo

Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a od roku 2006 je advokátkou. V roce 2010 začala psát recenze restaurací, kaváren a barů pro SCUK.cz, následně do Lidových novin a od roku 2014 do týdeníku Euro. Je spoluautorkou přílohy TOP Restaurace a od září 2016 i redaktorkou týdeníku Euro. Nejraději jí a vaří, připravuje a pije kávu, sedí v baru a míchá drinky.

Publikované články

Události Šéfkuchař Nicolas Decherchi

Finediningová škatulata. Šéfkuchař Decherchi přechází od Babiše do pražské Bellevue

Andrej Babiš musí řešit personální změny nejen ve vládě, ale v kuchyni. Šéfkuchař Nicolas…

23. ledna 2020

 Snadno dostupné kosmopolitní město nabízí chutě celého světa

Netradiční berlínská gastronomie. Snadno dostupné kosmopolitní město nabízí chutě celého světa

Lipsko je prý nový Berlín. Není! Na sklonku loňského roku jsem vyzkoušela obojí a z…

19. ledna 2020

Jaroslav Havel

Řídící partner HAVEL & PARTNERS Jaroslav Havel: Porosteme i v budoucnu

S řídícím partnerem advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS Jaroslavem Havlem jsme hovořili…

25. ledna 2019

  Výběrová čokoláda. Cesta vede od kakaových bobů přes melanžér až k tabulce ručně zabalené v papíru s originálním potiskem

Čokoládové probuzení. Češi si na čokoládu vyrobenou tradičními postupy stále zvykají

Není náhodou, že výrobna výběrové čokolády Ajala je jen pár kroků od brněnského Industra…

24. listopadu 2018

 Restaurace Rýže

Restaurace Rýže: barvy a chutě podzimu

Pokud během ponurých podzimních dní hledáte rozptýlení v jídle, vypravte se do…

18. listopadu 2018