Menu Zavřít

Komárek se Šmejcem vstupují do největší italské loterie

15. 4. 2016
Autor: Martin Pinkas/Euro

Novým provozovatelem největší italské loterie Lotto se stane konsorcium společností, jehož součástí je i Italian Gaming Holding, dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka a skupiny EMMA Capital podnikatele Jiřího Šmejce. Italian Gaming má v konsorciu podíl 32,5 procenta.

Dalšími členy konsorcia jsou firmy Lottomatica s podílem 61,5 procenta, Arianna 2001, jejíž podíl činí čtyři procenta, a Novomatic Italia s podílem dvě procenta. Nabídka konsorcia za devítiletou licenci na provozování loterie činila 770 milionů eur (20,8 miliardy korun). Dalších 130 milionů eur má konsorcium investovat do obnovy technologické infrastruktury loterie. ČTK o tom informovala mluvčí KKCG Dana Dvořáková.

„Jsme velmi potěšeni, že se budeme podílet na největší privátně řízené loterii v Evropě s ročním objemem sázek přesahujícím sedm miliard eur,“ uvedl v prohlášení investiční ředitel Sazka Group zodpovědný za oblast loterií a her Štěpán Dlouhý.

BRAND24

„Cílem členů konsorcia je dále posílit postavení loterie Lotto na italském trhu,“ dodal. Sazka Group je vznikající holdingová společnost, která se stane společným podnikem skupin KKCG a EMMA Capital pro veškeré investice v oblasti loterií a herního průmyslu.

Nedávno společnosti KKCG a Emma Capital oznámily, že spolu s rakouskou loterijní společností Novomatic ovládnou rakouského provozovatele kasin Casinos Austria (Casag). KKCG a Emma Capital jsou prostřednictvím investičního fondu Emma Delta největšími akcionáři řecké společnosti OPAP, která patří mezi největší herní a loterijní firmy v Evropě. KKCG kromě toho vlastní Sazku, největší loterijní a sázkovou společnost v České republice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).