Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #62

7. 7. 2017
Autor: prague-up.com

Pastva pro uši i chuťové pohárky, LaternaLAB - CUBE, V neděli před Vilou, Šary Vary 2017 - Ozvěny filmového festivalu (MFFKV), Bisquit keramika - Bisquit porcelán.

Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům a moderní umělecké scéně vám poradí průvodce Prague-up kalendář.

Pastva pro uši i chuťové pohárky

Netradiční nedělní oběd si můžete dát v pražských Holešovicích. Plácek před Cross clubem se 9. července rozvoní a rozehraje barvami rozmanité palety jídel světové kuchyně. Páté pokračování Street food jamu přináší nejen skvělé pochoutky a tradiční uvolněnou atmosféru místa, na kterém se setkávají lidé s podobnými zálibami, ale taky hudební zážitek ve formě živého vystoupení blues-folkového písničkáře Justina Lavashe. Dobrou chuť!

 Street Food, Praha Hudba a jídlo tu patří k sobě

LaternaLAB - CUBE

Laterna magika je samozřejmě klasikou pražské divadelní scény. Nové přístupy k choreografii a moderním multimediím přináší v rámci magiky projekt LaternaLAB v představení CUBE. Do čisté a jednoduché scénografie se prolíná 3D vizualizace spolu s živou akcí. Vizuálně je scéna představení inspirována prostorovým uspořádáním Rubikovy kostky a tvůrcům i jeho aktérům se podařilo vynést na světlo svého jeviště strhující iluzorní zážitek v moderně a harmonicky pojaté formě. My si ho můžeme vychutnat již v pátek 7. července ve 20:00 hodin na Nové scéně Národního divadla.

 Cube, Praha Strhující zážitek v moderní a harmonické formě

V neděli před Vilou

Tuto neděli, ostatně jako každou druhou v měsíci, netřeba nic plánovat. Povíkendový chill na pražské Štvanici dopřejí djs Annita, Ahonz a další hosté, kteří se odpoledne od 16 hodin postarají o všeobecnou pohodu a Štvanickou Vilu prostoupí vůně léta a barvy osvěžujících drinků.

Štvanice, Praha Vdechněte vůni léta

Šary Vary 2017 - Ozvěny filmového festivalu (MFFKV)

Nebyli jste ve Varech? Ne každý měl čas a možnost se zůčastnit Kalovarského filmového festivalu. Ale nevadí! Právě pro nás, kteří máme rádi kvalitní filmovou tvorbu a Vary jsme z nějakého důvodu nestihli, je tu další možnost. V Kině Světozor na Novém městě lze od soboty 8. července až do něděle 16. července hodně dohnat a shlédnout díky projektu ,,Šary vary 2017” 29 vybraných snímků. Všechna představení jsou v původním znění s českými titulky nebo v českém znění.

 Šary Vary, Praha Druhá šance ve Světozoru

BRAND24

Bisqit keramika - Bisqit porcelán

Říkají si Bisqit. Je to malý a o to příjemnější obchůdek s artovou keramikou a porcelánem na Starém městě. Nejedná se ovšem o žádnou dárkovou klasiku, ale o velmi zajímavou a osobitou produkci. Charakterizuje ji chytrý, čistý a nápaditý design, který nese i osobní kouzlo svých autorek. ,,Soustředíme se na logiku celé věci, snažíme se propojit jednoduchost, užitnost a krásu. Ovšem největším hnací silou je touha tvořit,, říkají o projektu a své motivaci tvůrkyně Zuzana Holaňová a Martina Žílová.

 Bisqit, Praha Žádná dárková klasika


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).