Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #3

20. 5. 2016
Autor: Archiv

O víkendu má být krásně. Konečně! Doporučujeme tedy akce na čerstvém vzduchu.

Až budete mířit na Náplavku, nezapomeňte to vzít přes Piazettu Národního divadla. The Chemistry Gallery, která sídlí na Bubenské 1, připravila odvážný výstavní projekt Universum představující sedmnáct umělců dnešní současné scény. Tento většinou prázdný veřejný prostor tak zdobí velkoformátové sochy, které zde budou k vidění až do středy. A když se na ně budete chtít podívat trochu z nadhledu a třeba si k tomu dopřát kávu, doporučujeme zavítat do vedlejší retro kavárny Nové Scény.

 Piazetta sochy

Pokud byste se raději zatoulali do zeleně, doporučujeme Valdštejnskou zahradu na Malé Straně. A proč vás lákáme právě sem? Minulý víkend tu totiž Národní galerie zahajovala výstavu u příležitosti 700 let od narození Karla IV. K vidění je na 200 vzácných exponátů, které představí císařovu osobnost a pohled na něj očima příznivců i odpůrců. Většina z nich je u nás k vidění vůbec poprvé. Výstava je úchvatná a hravá, nudit se nebudete ani vy ani vaše děti. Navštívit ji můžete denně do 25. Září. Součástí je také bohatý doprovodný program.

 Valdštejnská zahrada

V sobotu se bude konat další ročník sousedské slavnosti Korzo Krymská. Veškeré dění se přesune na ulici, a to včetně pohostinství, bude se hodovat, bavit a užívat si pospolitosti. Přijďte tuhle vyhlášenou ulici prozkoumat, například nově zrekonstruované kino pilotů, komunitní zahradu nebo nové bary. Chybět nebudou výstavy, workshopy, besedy, koncerty, markety.

 Krymská

Poslední tip bude pro milovníky dobrého jídla. Tiskárna na vzduchu na okraji Stromovky zahajuje sezonu festivalem Fair Fair 3 / Finger Food. Přijďte ochutnat nejrůznější předkrmy, jednohubky, chlebíčky, tapas, dezerty a tak dále. Prostě jídlo, na které nepotřebujete příbor. Vezměte děti nebo psy, večer se můžete zdržet na after-párty.

 Tiskárna na vzduchu

BRAND24

Pro další tipy nakoukněte do našeho kalendáře.

Přejme si tedy, aby to počasí opravdu vyšlo. Užijte si krásný víkend!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).