Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #12

22. 7. 2016
Autor: CC BY-SA 2.0: Olivier Bruchez via Flickr

Metropoli poznávejte i o prázdninách. Můžete si zatančíit v rytmu retra nebo si dát veganskou českou klasiku.

Oživlé tradice na Žižkově

V sobotu se můžete zatoulat na Žižkov, resp. na Prokopovo náměstí, ideálně mezi 10 a 17h. Konají se zde po dlouhé době trhy, které chtějí navázat na tradici, zprostředkovat osobitou atmosféru a celkově podpořit kulturní i sousedský život na Praze 3. Tentokrát bude hlavním tématem móda, nebudou chybět dětské dílny a další doprovodný program.

 Žižkov (zdroj: Prague-up.com) Pražská čtvrť Žižkov (zdroj: prague-up.com)

Galerie tančící v rytmu retra

To nejlepší z ČSSR můžete prozkoumat díky reálné instalaci panelákových bytů včetně spotřebičů a celkového bytového vybavení s designovými předměty denní potřeby. Připomenete si také oblíbené produkty a originální obaly výrobků předních národních podniků, jako byly Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. Objevíte unikátní kostýmy Heleny Vondráčkové, Karla Gotta, Libuše Šafránkové, Hany Zagorové či Dagmar Patrasové. Mnohé jistě potěší instalace prodejny z typického seriálu 70. let Žena za pultem. A nezapomeňte si vyjet na terasu a užít parádní výhled! Otevřeno je každý den 9 - 20h.

 Tančící dům (zdroj: Prague-up.com) Tančící dům (zdroj: prague-up.com)

Kazety jsou opět v kurzu

Kazetový label Genot Centre zve na sobotní hudební dýchánek do žižkovského klubu Punctum v Krásově 27. Od 14h proběhne přednáška o self-publishingu od jednoho ze zakladatelů labelu Ondřeje Lasáka. Následovat bude poslech experimentální elektronické hudby a taky projekce živě z Finska od Adély Kudlové. Zahrádka, ping-pong, přátelé a pohoda. Příjemné zakončení víkendu.

 audiokazeta (zdroj: Prague-up.com) Audiokazeta slaví návrat (zdroj: prague-up.com)

Plevel na stole i na talíři

Krymská je ta známá hipster třída ve Vršovicích. Hned na začátku najdete Plevel, dvoupatrovou restauraci s předzahrádkou. Dejte si svíčkovou, burger nebo chilli con carne bez masa, a nepoznáte nic. A pokud si snad uděláte návyk, mají pobočku také v centru v Jindřišské.

 Restaurace Plevel (zdroj: Prague-up.com) Restaurace Plevel (zdroj: prague-up.com)

Karel IV. opět s námi

V neděli vás zveme na večerní komentovanou prohlídku s autorem výstavy Jiřím Fajtem po zavírací době do Valdštejnské jízdárny. Právě je to 700 let, kdy se narodil náš nejslavnější vladař. Přijďte okouknout mimořádný výběr, kdy většina památek je u nás k vidění vůbec poprvé. Výstava je prostě úchvatná a hravá, nudit se nebudete ani vy ani vaše děti.

BRAND24

 Výstava Karel IV. (zdroj: Prague-up.com) Výstava věnovaná nejznámnějšímu vladaři (zdroj: prague-up.com)

Další tipy hledejte v našem kalendáři.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).