Menu Zavřít

Vystřel si do Hillary. Americký obchod nabízí kontroverzní terče

2. 6. 2016
Autor: Marcin Wichary, Flickr.com (CC BY 2.0)

Americký obchod se střelnými zbraněmi Florida Gun Supply ví, jak na sebe upoutat pozornost. Ve své nabídce má totiž terče s podobiznou jak současného prezidenta Baracka Obamy, tak obou kandidátů demokratické strany: Hillary Clintonové a Bernieho Sanderse.

„Tyto terče slouží jako extrémní příklady odkazující se na první dodatek,“ odkazuje majitel obchodu Andy Hallinan na americkou ústavu. „Nemají sloužit jako pobídka k násilí, ale jako inspirace pro všechny Američany, aby zjistili, jak silné jsou práva vyplývající z prvního dodatku.“

 Terče s podobiznami Bernieho Sanderse, Baracka Obamy a Hillary Clintonové

Terče s nejznámějšími tvářemi demokratické strany jsou v jeho obchodě populární. Podobizny Clintonové a Obamy s roztáhlým úsměvem jsou nejprodávanějšími produkty vůbec. Hallinan pro ně dokonce založil vlastní internetovou stránku bernietargets.com, kde je nabízí ve slevě. Místo obvyklých deseti dolarů (240 korun) jsou prodávány za polovinu.

Hallinan se však jen těžko ubrání nařčení, že na svůj obchod chce za každou cenu přilákat pozornost kontroverzními kroky. Už loni totiž zakázal vstup všem muslimům poté, co islámský atentátník zabil pět příslušníků armády ve státě Tennessee. „Nebudu vyzbrojovat ty, kteří chtějí ublížit mým krajanům,“ okomentoval tento krok Hallinan.

BRAND24

Ve stejné době se Hallinan rozhodl prodávat kresby vlajky Konfederace od Georgea Zimmermana, který v roce 2012 během tzv. sousedské hlídky zastřelil neozbrojeného sedmnáctiletého černošského teenagera. I v tomto případě se odkazoval na ústavu USA.

Kromě zbraní a terčů nabízí obchod například i kontroverzní trička a nálepky, které označuje „politicky nekorektní“. Útočí v nich převážně na Islámský stát. Mezi nejprodávanější patří v této kategorii například tričko s nápisem „Zachraň kozu, lov ISIS“.

Přečtěte si, jak na sebe útočí Clintonová a Trump

Trump by USA přivedl k bankrotu, varuje Clintonová

 Hillary Clintonová
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).