Menu Zavřít

Trapas: Generál před Putinem utrhl kliku z předváděného vozu

13. 5. 2016
Autor: čtk

Ostuda provázela ukázku nových terénních vozů ruské výroby pro ruskou armádu, předvedených prezidentu Vladimiru Putinovi v jeho rezidenci v černomořském letovisku Soči. "Nejdřív nešly otevřít dveře, pak odtrhli kliku," napsal server Newsru.com o představení armádní verze vozu UAZ Patriot.

„Když se prezident pokoušel otevřít dveře jednoho z vozů, na který lze podle tvůrců namontovat kulomet, zablokovaly se. Náčelník hlavní správy pro obrněné automobily ministerstva obrany Alexandr Ševčenko se pokusil situaci napravit, ale výsledkem byla utržená klika dveří,“ popsala blamáž agentura Interfax.


Prohlédněte si, jak to bylo: Představevení armádní verze vozu UAZ Patriot


Putinovi se nakonec podle očitých svědků podařilo dostat dovnitř druhými dveřmi. Pracovníci továrny UAZ později incident vysvětlili tím, že dveře se automaticky zablokují, když je motor vypnutý.

Vůz se má vyznačovat zesílenou konstrukcí, umožňující montáž těžkého kulometu, anebo automatického granátometu. Prezident se přišel na novou techniku podívat po další poradě s vojenskými veliteli a vedením zbrojovek.

BRAND24

Nejde o první „trapas“ při předvádění výdobytků ruského automobilového průmyslu hlavě státu. V živé paměti dosud zůstává Putinovo startování vozu Lada Granta před pěti lety - tehdy zbrusu nový model naskočil až na pátý pokus. Putin nicméně vzal vinu na sebe, když připustil, že nepracoval správně s plynovým pedálem


Připomeňte si: Putinovo startování vozu Lada Granta


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).