Menu Zavřít

Tipy, jak si snadno bokem vydělat peníze

20. 2. 2019
Autor: Profimedia.cz

Peněz není nikdy dost. Zejména pokud bojujete každý měsíc s tím, zda se svým běžným příjmem vyjdete. Nabízí se řada možností, jak si přijít k nějakým penězům „bokem“.

Způsobů, jak si přivydělat, je celá řada. Britský server LoveMoney shrnuje nejběžnější. Jednou z možností je nakupovat přes takzvané cashback portály. Pokud přes ně koupíte zboží, pošlou vám na účet část peněz zpět. V České republice to je například Tipli, Plná Peněženka, Refundo, Hamty nebo VratnéPeníze.

Dalším způsobem může být takzvaný mystery shopping, kdy vám specializované firmy zaplatí za fiktivní nakupování a následné vyplnění dotazníku. Jako potenciální zákazník hodnotíte například chování personálu dané firmy, jejích odborné znalosti a komunikaci.

Využívá se u finančních služeb, nebo telekomunikačních operátorů. Může to být ale i návštěva restaurace, autoprodejce nebo aquaparku.

Dalším způsobem je průzkum trhu z domova formou vyplňování anket. Nabízí je například firma německá firma Splendid Research prostřednictvím portálu mobrog.com.


Neplaťte kartou, vypněte televizi. 34 dobrých rad, jak ušetřit tisíce

 České koruny - ilustrační foto


Můžete také prodávat své znalosti. Například přes server Doučuji.eu lze doučovat angličtinu, matematiku, účetnictví. Pokud máte zálibu v opravování věcí a jste šikovní, můžete si ve volném času vyzkoušet profesi hodinového manžela.

K penězům se dá přijít i hraním počítačových her. Pokud jste v tom dobří, můžete je streamovat například přes portál Twitch. Budete dostávat peníze z reklam. Na stejném principu funguje i zřízení vlastního kanálu na Youtube. Čím více diváků budete mít, tím větší příjmy plynou z reklamy. Přivydělávat si můžete i psaním blogu, například o cestování nebo o jídle.

Dalšími způsoby, jak získat dodatečné finance, může být pronájem parkovacího místa před vaším domem, pokud jste vlastníci pozemku. Klasickou možností je pronájem volného pokoje.

Prodej nepotřebných věcí je alternativou k placené brigádě. Přes internetový bazar lze prodat nepoužívanou elektroniku, mobilní telefon, notebook, DVD přehrávač. Například za starou stavebnici značky Lego můžete získat slušné peníze. Ceny starších stavebnic v průměru rostou rychleji než zlato, zjistila nedávno publikovaná studie moskevské Higher School of Economics.

BRAND24

Dále čtěte:

Kupujte použité věci, nafoukněte pneumatiky. Další rady, jak ušetřit tisíce

Jak se zbavit špatných finančních návyků? Přechytračte vlastní mozek

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Finanční nevěra. Jak odhalit, že má váš partner tajný účet?

 Jak poznat, že vás partner finančně podvádí? Ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).