Menu Zavřít

Sedm míst pro luxusní tenisovou dovolenou

29. 4. 2016
Autor: Brett Jordan; Flickr

Patříte mezi tenisové nadšence, kteří by rádi vylepšili svoji hru? Pokud k tomu máte navíc i dostatek peněz a tenisový trénink chcete třeba spojit i s dražší dovolenou, můžete navštívit jeden z následujících rezortů, kde si zaručeně každý fanoušek bílého sportu přijde na své.

1. Gstaad Palace (Švýcarsko)

Luxusní hotel v Gstaadu na jihozápadě Švýcarska má sedm tenisových kurtů, ale místo navštěvují přední celebrity především kvůli fascinujícímu výhledu na vrcholky Alp. Ty si lze užít i ze čtyř venkovních kurtů, zbylé tři jsou v hale. Hotel vypadající jako malý zámeček navštěvuje v létě i v zimě (jindy otevřen není) třeba bývalý australský tenista Roy Emerson, vítěz 28 grandslamů, který zde v létě organizuje kempy.

Kemp stojí v přepočtu přes 50 tisíc korun za týden. Jinak si kurt můžete pronajmout za 700 korun, lekce vás vyjde na dva a půl tisíce. Cena za hotelový pokoj začíná na deseti tisících za noc.

Gstaad Palace. Fotografie licencovaná pod GNU 1.2

2. Kiawah Island Golf Resort (USA, Jižní Karolína)

Ačkoli je tento rezort zaměřený převážně na golf, na své si přijdou i tenisoví nadšenci. Dohromady je v centru 24 tenisových kurtů včetně jednoho, který disponuje automatickým zařízením, které vrací míčky přes síť. Výhodou rezortu je jeho podnebí – díky mírnému klimatu zde lze trénovat celý rok. Za kurt se platí 860 korun na hodinu, lekce stojí něco pod 800 korun a cena hotelového pokoje začíná na 14 tisících.

Kiawah Island, Jižní Karolína. Fotografie licencovaná pod CC BY 2.0

3. Four Seasons Nevis (Svatý Kryštof a Nevis)

Karibský rezort nabízí široké tenisové vyžití. Na deseti kurtech se zde konají turnaje, soukromé lekce a také „šťastná hodinka“, kdy hosté při tréninku dostanou alkoholické nápoje. Pronájem kurtu vyjde na 830 korun, lekce začínají na 1 500 korunách a za hotelový pokoj se platí od devíti tisíc.

Nevis. Fotografie licencovaná pod CC BY 2.0

4. Bio-Hotel Stanglwirt (Rakousko)

Také tyrolský hotel Stanglwirt se pyšní obklopující scenérií Alp. Když se v nedalekém Kitzbühelu koná turnaj ATP, někteří hráči přijedou do Stanglwirtu a zahrají si s tamními hosty. Rezort organizuje každý rok v listopadu také vlastní turnaj. Trénovat zde můžete celý rok, je zde osm venkovních a šest halových hřišť. Cena za kurt je pouze 350 korun, lekce se pohybují od 1 670 korun a za hotel dáte nejméně deset tisíc.

Tenisové kurty Stanglwirt, Rakousko.

5. Boca Raton Resort & Club (USA, Florida)

Spoluprací s Jimmym Connorsem se může pochlubit floridský rezort Boca Raton. Americká tenisová legenda zde nabízí půldenní lekce. Ty si lze objednat spolu s dalšími luxusními službami v rámci třídenního balíčku, za který si ovšem pořádně připlatíte – stojí 570 tisíc korun. Centrum má hned třicet tenisových kurtů, které jsou otevřeny celoročně, ale nejlépe si je lze užít pochopitelně během slunečného léta. „Obyčejné“ lekce vychází na tři tisíce, hotelový pokoj na deset tisíc korun.

Boca Raton Resort & Club. Fotografie licencovaná pod CC BY 2.0

6. JW Marriott Desert Springs Resort & Spa (USA, Kalifornie)

Rezort v kalifornském vnitrozemí nabízí dvacet tenisových kurtů několika povrchů, včetně dvou s přírodní trávou. Turnaje i tréninky se zde konají celý rok, ale je lepší se jim vyhnout během největších letních veder. A úplně nejlépe je přijet v březnu, kdy se konají turnaje ATP i WTA v blízkém Indian Wells. Kurt je možné si pronajmout od 750 korun, lekce stojí o osmdesát korun více a hotelový pokoj začíná na 10 700 korunách.

Turnaj v Indian Wells. Fotografie licencovaná pod CC BY 2.0

7. Jumeirah Beach Hotel (Dubaj, Spojené arabské emiráty)

Během prosincové přestávky v sezoně přijíždí řada nejlepších světových hráčů do Dubaje. Loni zde byl Andy Murray. Nelze se jim divit – v zimě jsou zde podmínky nejlepší. Hotel Jumeirah nabízí kromě výhledu na Perský záliv také tréninkové lekce a další aktivity na sedmi kurtech. Lekce začínají na 2 700 korunách, hotelový pokoj stojí přes deset tisíc.

Jumeirah Beach Hotel. Fotografie licencovaná pod CC BY 2.0

Seznam tenisových rezortů přinesla agentura Bloomberg.


Čtěte dále:

Nebeská kuchyně: top aerolinky lákají foodies

BRAND24

5 měst s nejhůře dostupným nájmem

K luxusnímu bytu tryskáč na rok. Seženete na Floridě

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).