zavřít

Ty to zvládneš.cz - MOTORKÁŘI - ZRÁDNÁ RYCHLOST



Výběr zpráv Protextu ČTK

Protext ČTK

Na Bořislavce bude stát umělecké dílo Federika Díaze

Kancelářské a obchodní centrum Bořislavka přinese letos Praze 6 nejen výraznou a světově…

Studium MBA přináší unikátní znalosti i šanci na vyšší plat

Vzdělání je v dnešní době jedním ze stavebních kamenů úspěšného a plnohodnotného života.…

Pořiďte si levně produkty Apple

Značka Apple je pro výjimečné, iPhony mají styl, iMACy dokonalou grafiku, vše se…

Restaurace Jam and Co.
Restaurace Jam and Co.
Autor: Martin Pinkas, Euro

Restaurace Jam and Co.: Kvalita podle toho, jak se personál vyspí

15. ledna 2017, 09:00 - Klára Donathová
Restaurace Jam and Co.
Restaurace Jam and Co.
Autor: Martin Pinkas, Euro
15. ledna 2017, 09:00

Restaurace, která zaujme spíš jménem majitele a hezkým moderním interiérem než jídlem, ale přesto stojí za návštěvu.

V dubnu loňského roku otevřela přímo v srdci vršovického hipsterlandu na adrese Krymská 1 restaurace Jam and Co., jejímž spolumajitelem je známý DJ Mike Trafik.

Základními kameny restaurace jsou asijsko-evropská fusion kuchyně, relativně malé porce určené ke sdílení s ostatními spolustolovníky a poměrně mírné ceny. Nejzábavnější z toho, co jsem ochutnala, byl paradoxně drink. A to variace na gin s tonikem s názvem Opihr Jam, byť bází nápoje je kořeněný gin, který se jmenuje Opihr. Drink se podává místo skleničky v papírové krabičce, do které se běžně dává take away asijské jídlo, a kromě exotického ginu s poměrně výraznou chutí pepře obsahuje také lístky bazalky, čerstvé chilli papričky, pár kuliček růžového pepře navrch a plátky neloupaného zázvoru. Přiznávám, že další už bych si nechala připravit standardně do skla, ale napoprvé mě bavila chuť i způsob podávání.

Kéž bych to samé mohla říct i o většině jídel. Menu je rozdělené do tří částí na tapas, hlavní jídla a dezerty. Některá jídla z tapas sekce nejsou malá, takže na rozdělení příliš nehleďte. Z tapas sekce mě napoprvé zaujal chobotnicový guláš, podávaný ve skleničce s opečenými plátky burgerové briošky, kupičkou červené cibule a koriandrem. Příjemná lehce pikantní chuť a dobrá konzistence masa pozitivně překvapily. Napodruhé už byl ovšem guláš nesnesitelně pálivý a chobotnice tam bylo pomálu. Přitom konzistentní chuť jídel by měla být naprostou samozřejmostí.

Fajn byly křupavé krevety v tempuře podávané s mangovoananasovým chutney a majonézou, ale k dokonalosti chyběla výraznější chuť chutney. Zábavné byly i tacos s krevetami a spoustou koriandru, ale ty se pro změnu rozpadaly v rukou. Batátové hranolky, opět s místní majonézou, určitě leckoho překvapí zajímavou chutí, ale kéž by také křupaly. Zkrátka nápady jsou opravdu dobré, ale provedení to zatím kazí. Věřím, že se to dá snadno vylepšit.

Ukázka pokrmu v Jam and Co. (Foto: Martin Pinkas)

Stejný problém se opakuje i u hlavních jídel. Čerstvé závitky s marinovaným lososem gravlax, mangem, mrkví, okurkou, salátem a rýžovými nudlemi vypadaly skutečně krásně, ale chutnaly mdle, což je při této kombinaci surovin opravdu s podivem. Zauzená kachní prsa s batátovým pyré a švestkovou omáčkou, která podle fotky na instagramovém profilu podniku vysloveně lákala k ochutnání, jsem dostala nikoli krásně růžová jako na fotce, ale úplně šedivá a mírně vysušená. Zauzenou chuť jsem sice po delším hledání našla, ale ani tady se nadšení rozhodně nekonalo.

Ze slaných jídel byly nakonec nejpodařenější burgery, a to jak s trhaným vepřovým, hlívou ústřičnou a karamelizovanou cibulí, tak s kachním masem, modrým sýrem a hruškou. Svědčí jim opravdu dobrá burgerová houska, která se nebojí sladké chuti a nejspíš ani másla. Jen kdyby ta hruška v kachním burgeru byla měkká.

Z jídelního lístku vyhrály na celé čáře dezerty, zejména sticky toffee pudding, od kterého nás obsluha napoprvé paradoxně odradila. Ano, měla pravdu, že je poněkud velký a těžký, ale to právě k tomuto dezertu patří a jeho provedení bylo skvělé. Ještě že jsme si ho při další návštěvě dali. Zkusili jsme i lepivou rýži podávanou trochu neprakticky ve skleničce s mangem a zmrzlinou a kávovou panna cottu s krémem z mascarpone a malinami. Obojí nepřeslazené a velmi dobré.

Pochvalu zaslouží i mladá sympatická obsluha, která byla mimořádně ochotná a trpělivě vysvětlovala jednotlivé položky z lístku. Jenže co naplat, když restaurace je hlavně o chuti a od fusion kuchyně lze oprávněně zajímavé explozivní chutě očekávat dvojnásob. Ale i tak, hledáte-li podnik, kam si vyrazit před dlouhým večerem, kde ochutnáte více jídel, která budou neotřelá a zároveň vás nezruinují, může být Jam and Co. dobrou volbou. Někdy lepší, jindy horší. Podle toho, jak se tým kuchyně zrovna vyspí.

Jam and Co.
Krymská 152/1, Praha 10

t: +420 773 901 147

e: jam@jamandcc.cz

www.jamandco.cz

Otevřeno: denně 11.00-23.00
Hodnocení: 3/5
Výběr z jídelního lístku
Chobotnicový guláš, červená cibulka, pečivo 149 Kč
Tacos s krevetami, chipotle mayo, pečená rajčata, jalapeňos 155 Kč
Tygří krevety v tempuře, mango, ananas, chutney 145 Kč
Čerstvé rolky, losos gravlax, mango, chilli dresink, uzená mayo 175 Kč
Zauzená kachní prsa s batátovým pyré a švestkovou omáčkou 195 Kč
Konfitovaný kachní burger, blue cheese, hruška, domácí hranolky 239 Kč
Sticky toffee pudding, karamel, smetana 89 Kč
Výběr z nápojového lístku
Mango juice 50 Kč
Tramín červený 0,15 l 70 Kč
Merlot 0,15 l 70 Kč
Opihr Jam, gin, tonik, bazalka, chilli, pepř 115 Kč
Tequila Hot, house tequila, ananas, mango, koriandr, hřebíček 105 Kč

Podívejte se na další recenze týdeníku Euro:

Café Líbeznice: Zahradník kuchařem

Cicala Trattoria: stará dobrá Itálie

Nostress: žádný stres, jen dobré jídlo



Čtěte také

Události  Atletka Kristiina Mäki

Kristiina Mäki: Hlava dělá sedmdesát procent výkonu sportovce

Jednodušší cesta nebývá tak zajímavá, říká atletka Kristiina Mäki, která nás bude na…

před 3 hodinami

 Dráty vysokého napětí - ilustrační foto

Dráty musejí pod zem. Náklady na nové elektrické sítě jdou do stovek miliard

Evropa včetně Česka plánuje investovat stovky miliard do nových elektrických sítí. Odpor…

před 5 hodinami

Události  Dálnice - ilustrační foto

Programátoři chtějí udělat systém dálničních známek zdarma. Babiš zve jednoho z nich na schůzku

Programátoři v Česku se domlouvají na vytvoření e-shopu na elektronické dálniční známky,…

18. ledna 2020

Události  Drůbež (ilustrační foto)

Ptačí chřipka se po třech letech vrátila do Česka. Objevila se na Vysočině

V Česku se po třech letech objevila ptačí chřipka. Nákaza vysoce patogenního subtypu H5N8…

18. ledna 2020

Praha  Nemocnice Na Bulovce, ilustrační foto

Praha chce se státem směnit majetek za miliardy. Jde například o budovy nemocnice Na Bulovce

Hlavní město má nemovitosti za několik miliard korun, který by chtělo směnit za pozemky a…

18. ledna 2020

Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujal Vás tento článek?
Ohodnoťte ho

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Finance
Vrácení daní 2020 - kdy dostanete daňový přeplatek?
Kdy budou pololetní prázdniny v roce 2020?
Zdravotní pojištění u zaměstnance, OSVČ a při práci na dohodu v roce 2020
Fintech a proměna bankovního světa
Nemusíte si náhodou tento rok vyměnit řidičák?
Auta
Fiat 124 Special T (1974) vs. VAZ 2101 (1975): Bratři z…
Němci vyrábí nejméně aut za čtvrt století. Vláda už plánuje, jak krizi zmírnit
Škoda už prodává Octavii liftback. Jak si stojí proti konkurenci i Golfu?
Ministr dopravy si maloval dálnice. Hezký obrázek, Vladimíre, ale teď zpátky k domácím úkolům
Hennessey potvrdil 1200 koní pro Corvette C8. Největším oříškem prý bude převodovka a ECU
Hry pro příležitostné hráče