Menu Zavřít

Počtvrté v Česku: start Gigathlonu se blíží

12. 8. 2019
Autor: Gigathlon

Je to jistě největší ze všech tlonů, kombinací sportovních, většinou vytrvalostních, disciplín. Však gigathlon nese své rozměry hrdě i v názvu. Monumentální, původem švýcarský projekt startuje počtvrté i v Česku, poslední prázdninový víkend (31. 8. – 1. 9.) v Labe aréně v Račicích.

„Jedná se o pouť, spojení sportu a přírody, výzvy i zážitku, individuálního výkonu s týmovým duchem,“ říká Jan Plachý, ředitel pořádající agentury eventime. Každopádně celý víkend strávíte jako členové velké sportovní rodiny na trati i v osvědčeném zázemí proslulého sportovního areálu.

Gigathlon obsahuje pět disciplín – plavání, inline brusle, silniční kolo, horské kolo a běh celkem ve dvou dnech, letos účastníci v součtu překonají 272 km a 2324 m převýšení!

BRAND24

Každý den následují sporty v odlišném pořadí, v sobotu při delší variantě (2 km plavání – 24 km inline – 46 km horské kolo – 15 km běh – 62 km silniční kolo) zamíří závodníci přes Kokořínsko až do Mělníka. V neděli při kratší verzi, kterou je možné podstoupit i samostatně, zůstanou převážně v okolí Račic (61 km silniční kolo – 1 km plavání – 35 km horské kolo – 10 km běh – 15 km inline).

Další podrobnosti najdete na www.gigathlon.com, registrace na letošní ročník jsou otevřené do 25.8.2019.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).