Oběd u Michelina. Nejlepší české restaurace vsadily na zvýhodněná menu - Euro.cz

Předplatné

  • 49x týdeník Euro
  • 30x Speciál
  • Přístup k premium článkům
  • Web bez reklam
  • Týdeník v elektronické podobě
Výhody předplatného

Přihlášení

Oběd u Michelina. Nejlepší české restaurace vsadily na zvýhodněná menu

,
Oběd u Michelina. Nejlepší české restaurace vsadily na zvýhodněná menu
Zdroj: Martin Pinkas/Euro

Koronakrize přinesla i pozitivní změny. Třeba možnost naobědvat se v nejlepších českých restauracích za přívětivou cenu.

Jakmile se znovu otevřely dveře českých restaurací, vyrazili jsme otestovat, jak se s nastalou situací vyrovnaly jediné dvě restaurace, které u nás momentálně drží michelinskou hvězdu. Obě předem avizovaly zavedení zvýhodněné polední nabídky a zařazení krátkého degustačního menu v době večeří. Každá se s tím poprala po svém.

La Degustation de Bohême Bourgeoise otevřela v plném lesku a v restauraci zaplněné zhruba z poloviny servírovala polední menu prvním hostům. Nechyběl mezi nimi ani zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek, který seděl hned u kuchyně a vše nenápadně sledoval. Polední nabídka čítá tři chody. Host si může vybrat mezi třemi hlavními jídly, která se cenově liší. Každému hlavnímu jídlu je napárováno i víno, jehož cena stoupá spolu s cenou hlavního chodu, předkrm a dezert zůstává u všech stejný.

La Degustation ve zkrácené verzi

V prvním týdnu po znovuotevření restaurací se v Haštalské servíroval předkrm z rolek z kedlubny s okurkovými kuličkami, zrníčky máku, jablečným pyré a lehce kyselkavou omáčkou z kvašené kedlubny. Už jen na tomto předkrmu restaurace ukázala, že právem patří mezi českou špičku. Udělat tak dobře vybalancované, vypadající a chutnající jídlo z tak obyčejných surovin u nás jinde zkrátka nedokážou.

Z hlavních jídel bylo na výběr mezi celerem, pstruhem a kuřetem. Vegetariánský chod postavený na celeru s houbami a medvědím česnekem jsme neochutnali (590 Kč s předkrmem a dezertem) a raději zvolili pstruha pošírovaného v šunkovém sádle s čerstvým chřestem a špenátem, přelitého špenátovo-chřestovou pěnou…

Článek je součástí sekce Premium a je dostupný jen pro předplatitele

Už máš předplatné?