Nebát se a jíst. Pražské restaurace hlásí minimum hostů - Euro.cz

Přihlášení

Nebát se a jíst. Pražské restaurace hlásí minimum hostů

,
Nebát se a jíst. Pražské restaurace hlásí minimum hostů
Zdroj: čtk

Už více než týden máme opět možnost najíst se v restauraci, užít si její promyšlený interiér i servis znovu nadšený do práce. Dělám to měrou vrchovatou, ale zatím se mi nedaří jít příkladem masám. Restauratéři, kteří nervózně očekávali, zda se jejich podniky zas naplní hosty, jsou prvních pár dnech ještě nervóznější a zklamanější. Ke stolům usedlo méně než padesát procent obvyklých hostů, a to nemluvím o restauracích závislých na turistech ze zahraničí. Chybí hostům odvaha vyjít mezi lidi nebo peníze, o které díky pandemii přišli?

Abych vás namotivovala vyrazit, přidám pár tipů na místa, která se právě teď vyplatí navštívit. A dodám i fakt, že jsem okénka restaurací navštěvovala po celou dobu krize, pak se plynule přesunula na zahrádky v Praze i mimo a v poslední květnové pondělí zasedla k obědu do jedné z nejlepších českých restaurací. Testování na covid-19 jsem podstoupila opakovaně a jsem zdravá.

Nové podniky, nové výzvy

Novinka, která potěší každého milovníka kreativních jídel, precizních kuchařských technik, a především skvělého pečiva je Kro Bakery (Moskevská 43/30, Praha 10 – Vršovice). Pekařská pobočka populární Vinohradské Kro Kitchen otevřela na konci května poté, co koronakrizi využila k testování svých výrobků na lidech. Dostanete tu křupavé pecny chleba, špičaté bagety a nadýchané bramborové houstičky. K tomu i sendviče, grilované kuře, na kterém Kro Kitchen původně postavila svůj věhlas a další. S návštěvou neváhejte, protože tady se budou stát fronty.

Dalším podnikem, který expanduje do jiné čtvrti je blízkovýchodní Paprika – Mediterranean Kitchen & Bar (Lidická 42, Praha 5 – Smíchov). Malinká pobočka na Rumunské u I.P. Pavlova praskala…

Článek je součástí sekce Premium a je dostupný jen pro předplatitele

Už máš předplatné?