Menu Zavřít

Luxusní léto pod Dachsteinem

28. 6. 2019
Autor: Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig

V Gosau v Horním Rakousku se nachází patrně nejluxusnější a nejinovativnější rodinný hotel v Evropě: Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig.

Hotel, který se hrdě nazývá Králem Dachsteinu, byl otevřen v prosinci roku 2016. Za projektem, který si v oboru rodinného hotelnictví klade za cíl posunout tuto kategorii výše, stojí Ernst Mayer a jeho rodina, kteří stojí za podobnými projekty jako je Leading Family Hotel & Resort Alpenrose v rakouském Lermoosu. „Hledali jsme místo, které by nebylo daleko od našeho trhu v Tyrolsku. Rychle jsme se dohodli. Následovaly čtyři roky plánování, dva roky se stavělo a předloni jsme areál otevřeli,“ říká ředitel hotelu Dachsteinkönig Florian Mayer.

Aby se hotel zaměřil na rodiny s dětmi, prý napadlo jeho otce. „Někdy v první polovině 80. let, když jsem byl ještě malý chlapec, si on i další lidé podnikající v hotelové branži v Tyrolsku uvědomili, že je nutné se specializovat. Většina tehdy zvolila koncept wellness a spa. Zkusil to i otec. Vybudoval při jednom našem hotelu velký wellness areál. Ale pak mu došlo, že by měl zkusit něco jiného. A zjistil, že pomyslnou díru na trhu představovaly hotely pro rodiny s dětmi,“ dodává Mayer.

Plné stoly

Sto pět rodinných apartmánů a dvanáct chatových jednotek (jedno- a dvojchatky s vlastní saunou) disponuje dětskými pokojíky a spoustou luxusu pro malé i velké. Profesionální péče je tu věnována miminkům už od sedmého dne života. Dvacet vyškolených pečovatelek a pečovatelů – vesměs učitelů z mateřské školy – se postarají o malé hosty sedm dní v týdnu od 8 do 21 hodin.

Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig

CONTENT24

Koncept se snaží plnit veškeré požadavky, které mohou rodiče a jejich ratolesti mít. Drobnosti jako dětský župan a bačkůrky na pokoji, postýlka s prolézačkou, chůvička, která umí zavolat na recepci. Vedle toho švédské stoly plné lahůdek, na které děti samy dosáhnou, takže si je mohou naservírovat na dětském nádobí. Po celý den je tu otevřený lounge bar, kde si vaše ratolesti můžou dopřát svačinku podle svého gusta.

Zvířecí patron

Dětské zábavy nabízí hotel požehnaně, ať už jde o různé herny, motokáry, aquapark, originální dětskou saunu nebo lyžování přímo u hotelu s hotelovým instruktorem. Zajímavě je řešena také navigace po hotelu, každé patro má totiž svého zvířecího patrona, takže dítě lehce pozná, na kterém patře je jeho pokoj.

Dachsteinkönig
• Rodinný hotel v rakouském Gosau nabízí 105 rodinných apartmánů a dvanáct chatových jednotek.
• 2000 m2 hrací plochy hotelu zahrnuje kino, divadlo, hračky na dvě patra, tělocvičnu, rodinnou bowlingovou dráhu, autodráhu a mnoho dalších atrakcí.
• Děti si mohou skvěle užít 100 metrů dlouhou skluzavku v koupacím sektoru a mnoho bazénů a atrakcí.
• Ve venkovním areálu je k nabídce skákací hrad, dobrodružné hřiště a dětskými dopravními prostředky a malá ZOO.
• Pro rodiče je tu obrovský wellness a nechybí ani golfový trenažér.
• V hotelu pracuje 125 zaměstnanců, najednou ho navštěvuje až 500 hostů.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).