Menu Zavřít

Lidé na Wikipedii nejvíce editují stránky o Trumpovi či van Goghovi

24. 12. 2016
Autor: čtk

Na internetové encyklopedii Wikipedia lidé letos nejvíce editovali záznamy související s volbou amerického prezidenta. Mezi dvacítkou nejčastěji upravovaných hesel ale lze nalézt například i Vincenta van Gogha.

Internetová encyklopedie Wikipedia zveřejnila prostřednictvím nadace Wikimedia seznam nejčastěji editovaných záznamů v letošním roce. Na prvním místě je soupis letošních úmrtí, další příčky však obsazují hesla související s americkými prezidentskými volbami.

Na druhé pozici se umístil budoucí prezident Donald Trump, jehož záznam byl v letošním roce editován celkem 8933krát. Následuje seznam lidí, kteří před volbami podpořili jeho soupeřku Hillary Clintonovou, dále souhrnná stránka o volbách a poté republikánské primárky.

Mezi dvacítkou nejčastěji upravovaných hesel se objevilo i jméno malíře Vincenta van Gogha, jehož stránka byla upravena 3351krát. Je to hlavně z toho důvodu, že stránka byla přepsána čtyřmi editory, aby získala známku vysoké kvality.

Na internetu je hodně aktivní sám Donald Trump. Po nástupu do funkce zdědí Obamův twitterový účet. Čtěte více.

Co bude s Obamovým účtem na Twitteru? Může ho zdědit Trump

Vítěz amerických prezidentských voleb realitní magnát Donald Trump je podle časopisu Time osobností letošního roku.

„Van Gogh je umělec, který byl po desetiletí nepochopen, špatně interpretován a studován ze všech stran,“ vysvětluje motivace pro urovnání jeho záznamu jeden z editorů, který vystupuje pod přezdívkou Modernist.

Už dříve v letošním roce zveřejnila Wikimedia seznam nejčastěji editovaných hesel všech dob. Na prvním místě se umístil bývalý americký prezident George Bush mladší, následovaný soupisem členů světové wrestlingové federace WWE.

Dále čtěte:

BRAND24

Na sociálních sítích budu mnohem zdrženlivější, slibuje Trump

Trumpovo vítězství roztrhalo dosavadní rekordy sociálních sítí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).