Menu Zavřít

Ferrari ukradené před 28 lety našli celníci na cestě do Polska

27. 4. 2016
Autor: Maurizio Cefariello

Představte si, že vám ukradnou drahé moderní auto, a když se konečně najde, je z něj zasloužilý veterán. Takový příběh prožil Američan, kterému v roce 1987 odcizili tehdy šest let staré Ferrari 308 GTS. Sportovní vůz našli začátkem dubna pracovníci celní správy v losangeleském přístavu, kde čekal na přepravení do Polska.

Cena automobilu, který proslavil seriál Magnum s Tomem Selleckem, se dnes pohybuje kolem 50 tisíc dolarů (přibližně 1,37 milionů korun). Zajímavé je, že měl najeto stále pouhých 45 tisíc mil, stejně jako před téměř třiceti lety, uvedla americká CNN.

Federální vyšetřovatele upozornila skutečnost, že auto v přístavu mělo podezřelé identifikační číslo (VIN). Bylo shodné s kódem stejného Ferrari, který v roce 2005 cestoval do Norska. Při dalším pátrání pak zjistili, že se jedná o vůz ukradený v létě 1987.

BRAND24

Další osud červeného automobilu záleží na dohodě mezi vlastníkem a pojišťovnou, která ho tehdy za krádež odškodnila a nyní ji vůz po nálezu patří. Původní majitel auta si přál zůstat v anonymitě.

Stejně tak policie neodhalila jména těch, kteří auto odeslali ze země. Neprozradila ani, kam mířilo nebo komu bylo určeno.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).