Menu Zavřít

Dobré jídlo u Anděla

17. 9. 2016
Autor: Delmart

Prodejna potravin inspirovaná britským řetězcem Marks and Spencer. Ne vše stojí za to, ale nakoupíte tu dobře.

Když Delmart u Anděla otevřel, byla jsem nadšená. Stěžejní část nabídky byla původem z Čech, byl tu pult s masem, uzeninami a sýry, u kterého se dalo pohodlně nakoupit a nebyly tu šílené fronty. Ve srovnání s vedlejším Albertem prostě ráj. Některé ceny sice vůbec nedávaly smysl, ale dalo se tu celkem dobře nakoupit.

S postupem času se sortiment dost výrazně proměnil. Pult s masem, uzeninami a sýry zmizel a nahradily ho produkty balené. Nabídka ovoce a zeleniny je spíše za trest. Vedle exotického ovoce tu sice má své místo třeba kořenová zelenina, ale ta nebývá ani v dobré kondici ani česká. Proč, když jí teď přetékají stánky na trzích? Mívají tu ale i některé druhy, které se špatně shánějí, například topinambury, ze kterých můžete udělat skvělou polévku a výborné jsou i pečené spolu s kuřetem a jablky. Začátkem zimy tu vždy mívají pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou za cenu pod 40 korun za kilogram, ideální na přípravu kandované kůry do vánočního cukroví nebo pomerančovou marmeládu.

Delmart Zlatý Anděl
Nádražní 344/25, Praha 5
tel: 420 730 871 699
email: prodejna.zlatyandel@delmart.cz
otevírací doba: Po–Pá: 7.00–22.00, So–Ne: 8.00–22.00

Dobrá je ale nabídka mléčných výrobků, včetně těch kozích. Koupíte tu výborný tvaroh, kefíry i mléko, některé mléčné výrobky i v bio kvalitě. Často sem chodím kupovat vejce od slepic z volného výběhu, které prodává Delmart pod vlastní značkou, ale odebírá je od farmy pana Kubáta z Jezera u Benešova. V sezóně se tato vejce dají koupit na trzích, ale v zimě je Delmart snad jediné místo, kde se dají v Praze sehnat.

Pravidelně sem také chodím kupovat farmářské kuře. I v tomto ohledu se sortiment dost často mění a navíc tu vedle bio nebo farmářských kuřat mají také ta konvenční, takže je při nákupu třeba dávat pozor, co vezmete do ruky. Už pár měsíců se v Delmartu prodávají kuřata z Rašovic, na jejichž kvalitu se spoléhají například i restaurace sítě Ambiente. Koupíte tu i hovězí a jehněčí maso v bio kvalitě, vepřové i některé ryby.

Za povšimnutí stojí i nabídka vlastního pečiva, včetně kváskového chleba, denně dodávaného z pekárny Delmartu v Čestlicích. Zkuste i místní koblihy s jahodovou nebo meruňkovou marmeládou smažené na přepuštěném másle, ale nestěžujte si, pokud si na nich vybudujete závislost.

Fajn jsou i připravené saláty, čerstvě lisované ovocné šťávy nebo sendviče. Nakoupíte tu i rýži, luštěniny, těstoviny, zkrátka celkem vše, co potřebujete k přípravě večeře nebo oběda. Za některé položky ovšem zaplatíte zbytečně vysoké ceny, tak vybírejte obezřetně.

Čtěte také:

BRAND24

Tahle kavárna už jméno nehledá

Chilli Point: Někdo to rád opravdu pálivé


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).