Menu Zavřít

Do Prahy se sjede 69 minipivovarů. Zemanovi pod okna

Autor: Redakce

Pravidelný červnový Festival minipivovarů na Pražském hradě letos ozvláštní i tři podniky z Německa. Degustační přehlídka proběhne druhý červnový víkend na Střelecké cestě pod Královským letohrádkem.

„Festival minipivovarů na Pražském hradě je výjimečnou akcí, která v České republice nemá obdoby,” myslí si Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů. Právě on stojí za degustační přehlídkou, která letos proběhne už poosmé.

„Festival se stal svýběrovou nekomerční akcí, na které nejde o to prodat a vypít co nejvíce piva, ale seznámit se s produkcí minipivovarů celé České republiky,“ popisuje Šuráň, čím akce vyčuhuje nad desítkami jiných přehlídek.

Druhý červnový víkend se v Královské zahradě Pražského hradu ve stínu mohutných stromů předvede 66 českých, moravských a slezských minipivovarů. Každý podnik bude nabízet dvě svá piva. Jako hosté byly letos pozvány tři další minipivovary z Německa.

Navštívíte festival minipivovarů?

Protože akce probíhá v areálu Pražského hradu, vztahuje se na ni řada bezpečnostních omezení. Maximální kapacita je každý den 1250 návštěvníků. Zatímco tak do předprodeje jde dvakrát 750 lístků, přímo na místě pak bude možné v pátek i sobotu pořídit zbylých 500 vstupenek. V jejich ceně je katalog i degustační sklenička, za ochutnané vzorky piv se pak už neplatí.

„Celkově se zdarma vyčepuje přes 7000 litrů piva, což představuje na 93 000 degustačních porcí po 0,75 decilitru. Na každého návštěvníka tak v průměru připadne 37 degustačních dávek. Milovníci piva se mohou těšit například na populární svrchně kvašené Ale, IPA, NEIPA, sour beery, piva dozrávaná v sudech po jiných alkoholech (barel aged) a samozřejmě také na klasické ležáky,” upřesňuje Tereza Melišová z Českomoravského svazu minipivovarů.

BRAND24

Festival minipivovarů na Pražském hradě (14. a 15. června 2019)
Místo: Střelecká cesta pod Královským letohrádkem (Královská zahrada Pražského hradu)
Pátek, 14. června: 14.00 až 20.00
Sobota, 15. června: 12.00 až 20.00
Vstupné: 500 Kč (v předprodeji)

Přečtěte si také:

Pivní ráj: Němci obdivně sledují boom pivovarů v Česku

České podzemí pod Vídní aneb Jak se nenápadná hospoda stala centrem exilového undergroundu

Trapistické pivo: nápoj mlčenlivých mnichů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).